Prikaži najnovije vesti

Govornica - Elena Božić-Talijan

Politika 34

Srbija je srećna zemlja jer ima nebrojeno mnogo kriminalaca - to je suština naše socijalne i političke stvarnosti. Režim je velikodušno

Srbija je srećna zemlja jer ima nebrojeno mnogo kriminalaca - to je suština naše socijalne i političke stvarnosti. Režim je velikodušno obradovao gladne građane saopštavajući da će novac od zaplenjene imovine stečene kriminalom otići u narodne kuhinje. Milion gladnih treba da se zahvali kriminalcima jer im je ovo poslednja nada da će možda i preživeti. U suprotnom, ne bi bilo leba za sirotinju. Bravo za socijalno odgovornu vlast!

Ukoliko država ima ozbiljnu nameru da se obračuna s kriminalom, onda i imovina koju su Mišković i Beko stekli prljavim novcem Subotićeve „duvanske mafije“ mora da bude zaplenjena. Nešto mi govori da to neće biti tako. Upletenost pojedinih političara u mafijašku strukturu obelodanjena je, ali su oni ostali nedodirljivi. Zapanjena sam izjavama koje Nikolić daje verovatno u uverenju da je čitav narod načisto lud. Tvrdi da ne poznaje ni Miškovića ni Beka, iako je otvoreno govorio da su im ovi kontroverzni biznismeni finansirali jednu od izbornih kampanja, a Vučić se i žalio da su njima najmanje davali. Nedavno je bajčetinski Evropejac navode o povezanosti s ljudima s druge strane zakona odbacio ovim rečima: „Čisti smo ko planinski potok“. Uh! Umalo ne padoh sa stolice.

„Cilj je da Vučić i Nikolić preuzmu vlast u Srbiji, a sve za račun Subotića i Đukanovića i zaštite njihovog biznis modela“, svedočio je Ratko Knežević. Važna komponenta ove strukture je i Darko Šarić. Priča se da se Vučić više puta sastajao sa Šarićem i da je, posredstvom Subotića, u njihovim džepovima završilo kokainskih pet miliona evra. Priča se i da su Šarići, kad su došli u „Futuru plus“, isplatili dugovanja ove firme prema dnevnom listu Pravda, za koji upućeni tvrde da je glasilo SNS. Radi se o dugu od oko 20 miliona dinara koji je isplaćen u kešu. A ja se prisećam i da je Vučić posebno voleo da se baškari u Šarićevom hotelu „Prezident“. Slučajno ili ne, ne znam.

Pomenuti scenario preuzimanja vlasti podrazumeva i da je potrebno obezbediti podršku određenih zapadnih centara moći i to objašnjava politički zaokret tzv. naprednjaka. Sad su Vučić i Nikolić spremniji od Tadića da se odreknu svih nacionalnih interesa. Ubeđuju Zapad i dokazuju da mogu da budu poslušniji od Tadića. Zato odlaze na poklonjenje u Brisel i Vašington, da bi pokajnički „pljuvali“ po svemu onome što su bili dve decenije i tako preobraćeni mantrali - Mi smo spremni da se odreknemo Kosova i Metohije, Vojvodine, mi volimo NATO, a mrzimo Šešelja.

Indikativan je susret ove dvojice sa Viktorom Orbanom. Orban je podržao NATO agresiju na SRJ, od 1999. godine se zalaže za razbijanje Srbije i odvajanje Vojvodine, blizak je ekstremnoj organizaciji „64 županije“. Sada je sasvim jasno zašto je Nikolić rekao da on „ne bi rušio“ Statut Vojvodine koji je temelj za stvaranje nove države.
Dakle, ne valjaju se Vučić i Nikolić u potoku nego u kaljuzi. Nažalost, valja se i tajkunizovana i kriminalizovana država. A režim nastavlja da vodi nadrealnu politiku. Gladnima koji ne znaju da li će dočekati sutrašnji dan vlast će predstaviti Nacrt strategije razvoja Srbije do 2020?! Da li je glavna poruka - ne lipši magarče do zelene trave? Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 6 komentara