GRADONAČELNIK SARAJEVA NEZADOVOLJAN PRESUDOM KARADŽIĆU: Trebalo je da dobije doživotnu!
Foto: Printscreen Twitter

Presuda Karadžiću

GRADONAČELNIK SARAJEVA NEZADOVOLJAN PRESUDOM KARADŽIĆU: Trebalo je da dobije doživotnu!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Ivo Komšić izjavio je danas kako je važno to što je u presudi Radovanu Karadžiću potvrđena njegova odgovornost, ali da nije zadovoljan izrečenom kaznom jer bi prema njegovim rečima, ona trebalo da bude maksimalna

U izjavi za Hinu, Komšić je izjavio kako je objavljenom presudom dokazana Karadžićeva krivica za teror nad građanima Sarajeva, o kojoj, kako je rekao, "niko ko je u tom gradu proveo ratne godine nije ni mogao imati nikakve sumnje."

"Osuđen je za sve što se zbivalo u toku više od 1400 dana opsade. Svi mi koji smo ovde bili i znamo u kakvoj smo opasnosti bili upravo zbog toga ne možemo biti zadovoljni presudom", rekao je Komšić.

Komšić je ocenio kako bi "najveća kazna", odnosno doživotna kazna, bila jedina pravedna.

"Ovde je ubijeno više od 10.000 ljudi i više od 1.500 dece. Ne znam što bi još trebalo da se desi da bi Karadžić bio doživotno sklonjen iz civilizacije koju je uništavao", ispričao je Komšić.

Konstatovao je kako će ova presuda teško doprineti pomirenju, jer Karadžić i danas ima pristalica.

"Mnogi veruju, pa i on sam, da je bio u pravu. Na njemu se ne vide znaci kajanja i to jeste problem pa bi te kazne morale biti veće kako bi svi iz njih izvukli pouke. To su pouke ne samo za zločince, nego za čovečanstvo, kako bi se znalo da sledi najstroža kazna za ovakva nedela", zaključio je gradonačelnik Sarajeva. (Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track