GRADSKO KUPALIŠTE: Proradilo pirotsko more!
Foto: Wikipedia

Osveženje

GRADSKO KUPALIŠTE: Proradilo pirotsko more!

Srbija -
Niske cene karata - 60 dinara za odrasle, 30 za decu

PIROT - Gradsko kupalište u Pirotu zvanično je počelo da radi, pa se već narednih dana zbog visokih temperatura, ali i niskih cena karata od 60 dinara za odrasle i 30 za decu, očekuje velika posećenost.

Predstavnik Sportskog centra Pirot Filip Filipović kazao je da su sve službe od prvog dana angažovane na bazenu kako bi kupačima bilo omogućeno da maksimalno uživaju u kupanju.

"Imamo tridesetak ljudi svakodnevno ovde. Lekarska ekipa će biti stalno dežurna, a tu je i desetak spasilaca. Sve pripremne radnje su odrađene, dno bazena je pošljunčano, dezinfikovano, a postavljene su i bove koje označavaju bezbednu zonu za sve kupače. Radi i veliki broj restorana i ugostiteljskih objekata tako da će svi Piroćanci moći da se prepuste uživanju u čarima "pirotskog mora"", kazao je Filipović.

On je dodao da će vrlo brzo početi da rade besplatne škole plivanja i sportova na vodi, namenjene svim najmlađim posetiocima kupališta.

Bazen je u vlasništvu Hidroelektrane (HE) Pirot, koja ga je nekada koristila kao kompenzacioni bazen, pa svake godine opština i HE Pirot potpisuju ugovor o zakupu bazena.

Ovogodišnja sezona je na trenutak bila dovedena u pitanje zbog nesuglasica na relaciji HE Pirot-opština Pirot, ali je nesporazum, nastao zbog plavljenja okolnih njiva za vreme punjenja bazena, uspešno prevaziđen, tako da sezona ipak počinje na vreme.

U poslednjih desetak godina opština Pirot i Sportski centar Pirot su u opremanje kupališta velikim toboganom, mini akva parkom, velikim brojem igrališta za male sportove, terenima za košarku u vodi i vaterpolo uložili na desetine miliona dinara, zbog čega kupalište svake godine poseti i do 50.000 kupača iz Pirota, ali i okolnih gradova.Zbog niske cene karata koje se godinama ne menjaju najveći broj Piroćanaca koji nemaju mogućnosti da odu na more ovde provode svoje godišnje odmore, zbog čega bazen nazivaju i "pirotskim morem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track