Osveženje

GRADSKO KUPALIŠTE: Proradilo pirotsko more!

Srbija

Autor:

Niske cene karata - 60 dinara za odrasle, 30 za decu

pirot, fontana, foto wikipedia

Foto: Wikipedia

PIROT - Gradsko kupalište u Pirotu zvanično je počelo da radi, pa se već narednih dana zbog visokih temperatura, ali i niskih cena karata od 60 dinara za odrasle i 30 za decu, očekuje velika posećenost.

Predstavnik Sportskog centra Pirot Filip Filipović kazao je da su sve službe od prvog dana angažovane na bazenu kako bi kupačima bilo omogućeno da maksimalno uživaju u kupanju.

"Imamo tridesetak ljudi svakodnevno ovde. Lekarska ekipa će biti stalno dežurna, a tu je i desetak spasilaca. Sve pripremne radnje su odrađene, dno bazena je pošljunčano, dezinfikovano, a postavljene su i bove koje označavaju bezbednu zonu za sve kupače. Radi i veliki broj restorana i ugostiteljskih objekata tako da će svi Piroćanci moći da se prepuste uživanju u čarima "pirotskog mora"", kazao je Filipović.

On je dodao da će vrlo brzo početi da rade besplatne škole plivanja i sportova na vodi, namenjene svim najmlađim posetiocima kupališta.

Bazen je u vlasništvu Hidroelektrane (HE) Pirot, koja ga je nekada koristila kao kompenzacioni bazen, pa svake godine opština i HE Pirot potpisuju ugovor o zakupu bazena.

Ovogodišnja sezona je na trenutak bila dovedena u pitanje zbog nesuglasica na relaciji HE Pirot-opština Pirot, ali je nesporazum, nastao zbog plavljenja okolnih njiva za vreme punjenja bazena, uspešno prevaziđen, tako da sezona ipak počinje na vreme.

U poslednjih desetak godina opština Pirot i Sportski centar Pirot su u opremanje kupališta velikim toboganom, mini akva parkom, velikim brojem igrališta za male sportove, terenima za košarku u vodi i vaterpolo uložili na desetine miliona dinara, zbog čega kupalište svake godine poseti i do 50.000 kupača iz Pirota, ali i okolnih gradova.
Zbog niske cene karata koje se godinama ne menjaju najveći broj Piroćanaca koji nemaju mogućnosti da odu na more ovde provode svoje godišnje odmore, zbog čega bazen nazivaju i "pirotskim morem".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Veoma je moguće da Srbija bude neka od budućih meta terorista, tako da je podizanje nivoa bezbednosti opravdano Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!