Gratinirano povrće
Foto: Profimedia

RECEPT

Gratinirano povrće

Recept dana -

SASTOJCI:

- 400 g čeri paradajza- 2-3 crvene paprike- 250 g tikvica- 250 g patlidžana- 2 crvena luka- 3-4 čena belog luka- so, biber- ulje- 1 kašika seckanog bosiljka- malo ruzmarina- 150 g polutvrdog siraPRIPREMA1. Tikvice, patlidžan i papriku isecite na veće kockice, paradajz presecite napola, a beli i crveni luk na listiće.2. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite iseckano povrće, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i lagano promešajte. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i stavite da se peče oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.3. Povrće pospite rendanim sirom i zapecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo.SAVET: Ukoliko postite, iz jela izostavite sir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track