Guvernerka NBS: Uskoro rešenje za kredite u švajcarcima

Biznis

Autor:

Kada budem obavila sve razgovore, onda ćemo predložiti rešenje. Kada je moglo ovoliko da se čeka, može se strpeti još malo. Ne može da se uvede neki proizvod, u ovom slučaju franci, a da se ne sagledaju posledice, navela je Jorgovanka Tabaković

Jorgovanka Tabakovic, TV pretplata,

BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila je da će najkasnije za dve nedelje predstaviti rešenje za problematične kredite u švajcarskim francima i napomenula da neće dozvoliti da joj se bilo ko meša u posao.

"Kada budem obavila sve razgovore, onda ćemo predložiti rešenje. Kada je moglo ovoliko da se čeka, može se strpeti još malo.  Ne može da se uvede neki proizvod, u ovom slučaju franci, a da se ne sagledaju posledice. Ja tražim od svih da ne gledaju svoj interes i da snosimo odgovornost... U tuđe dvorište neću da gledam, ali ne dam ni da mi se niko meša u posao", poručila je Tabaković.

Govoreći o pismu koje je uputila Vladi Srbije, Tabakovićeva je rekla da je NBS bila dužna da objasni razloge zbog kojih je inflacija iznad navedene gornje granice i da se vlada upozna sa merama koje su preduzete i koje će morati da budu učinjene.

Prema njenim rečima, treba obezbediti nisku i stabilnu inflaciju u srednjem roku, ali i izneti očekivanja kada će se inflacija vratiti u okvire dozvoljenog odstupanja od cilja.

Narodna banka i Vlada Srbije su na istom poslu. Mi želimo da omogućimo narodu bolji standard, da narod bolje živi. Narodna banka Srbije je tu da pokriva gubitke", istakla je ona.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!