Haška igranka

Komentar dana

Haška igranka

Komentar dana -

Tribunal je prvo pre četiri i po meseca praktično izbacio lidera radikala Vojislava Šešelja iz pritvora. I to bez ikakvih uslova, jer očigledno više nije znao šta da radi s njim.

Nisu ga jednostavno hteli u svojoj parohiji - prosto rečeno. Postao im je ogroman problem, nisu više znali šta će s njim.Upleli su se u vrzino kolo, pa im je najlakše bilo da lopticu prebace u tuđe dvorište. Pošto nisu znali šta će s radikalom, pomislili su - neka se Srbija njime bavi.

Na kraju krajeva - Srbin je, njihov je. I sad posle nekoliko meseci iz neobjašnjivih razloga traže ga nazad.

Pa, bre, što ste ga puštali, osim ako se iza toga ne krije još jedan politički pritisak na Srbiju zbog belosvetske politike, u kojoj smo se bez potrebe našli jer moramo da biramo između dve stolice. Ma mogu Srbi da istrpe još jedno uslovljavanje.

Koga briga što ovakva odluka opet trese region rizikujući da razbukti jedva ugašeni plamen mržnje i nesreće. Što je mnogo, mnogo je.Poslednjih 15 godina svako u Srbiji - i mlado i staro - zna za Hag. Znaju da oni tamo uvek nešto traže od nas. A šta smo mi od njih dobili? Ni pravdu - ni za naciju ni za žrtve.

I sad posle toliko godina na prste se mogu izbrojati ljudi koji ne misle da je Tribunal ništa drugo do jedno političko oruđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track