Hleb s maslinama i zapečeni karfiol
Foto: Shutterstock

Pecivo i ručak

Hleb s maslinama i zapečeni karfiol

Recept dana -

HLEB S MASLINAMA- 2 crvena luka - 1 čen belog luka - 2 kašike maslinovog ulja - 225 g crnih maslina bez koštica - 750 g brašna - 1,5 kašičica soli - 1,5 kocki kvasca (63 g) - 3 kašike krupno isečenog peršunaLuk iseći tanko, a beli usitniti, pa ih izdinstati na ulju i ohladiti masu. Iseckati i masline. Zamesiti brašno, so, kvasac, peršun, masline, luk, kao i 475 ml mlake vode. Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom oko 30 minuta. Potom ga premesiti rukama, formirati dve veknice, pa ih staviti na dva pleha prekrivena masnim papirom. Pokriti ih krpom i ostaviti da stoje još 30 minuta. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Vekne na nekoliko mesta ukoso zarezati nožem, pa svaku peći oko 40 minuta. Seći ga kad se ohladi.

ZAPEČENI KARFIOL- glavica karfiola - 100 g sira- 100 g maslaca - 4 jajeta - brašno - so, biber, ruzmarinSkuvajte karfiol u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka. Procedite ga i ostavite da se hladi. Umutite maslac, žumanceta, so i biber. Odvojeno umutite belanca, mleko, sir i brašno. Sjedinite obe mase, stavite karfiol u podmazan pleh i prelijte. Pospite ruzmarinom i pecite u rerni oko 20 minuta na 220 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track