HRABRA DEVOJČICA IZ SAD: Sedmogodišnjakinja spasla majku od gušenja!
Foto: Printskrin

Naučila iz filma

HRABRA DEVOJČICA IZ SAD: Sedmogodišnjakinja spasla majku od gušenja!

Planeta -
Dženifer je počela da se guši kada joj je zapalo parče kobasice. Njena ćerka Amira Torntan uspela je da na njoj primeni Hajmlihov zahvat koji je naučila gledajući film

SALEM - Devojčica Amira Torntan (7) iz Oregona, SAD, uspela je da spasi život svoje majke Dženifer koja se umalo ugušila nakon što joj se u grlu zaglavilo parče kobasice koju je jela.

Devojčica je spasla mamu zahvaljujući Hajmlihovom zahvatu koji je videla u filmu iz 1993. "Gospođa Daubtfajer".Dženifer, majka hrabre devojčice, kaže da je počela da paniči, ali da je njena ćerkica zadržala prisebnost u odsudnom trenutku.

Amira je sedela u sobi i gledala televiziju, kad je začula čudne zvuke iz kuhinje. Potrčala je i ugledala mamu kako pokušava da dođe do vazduha.

U tom trenutku setila se scene iz popularne komedije „Gospođa Daubtfajer“, u kojoj Robin Vilijams primenjuje „Hajmlihov zahvat“ nad Pirsom Brosnanom, kada je ovaj počeo da se guši jer mu je hrana zastala u grlu.

"Podigla sam je tri puta, posle čega je mama izbacila parče kobasice", rekla je Amira.

"Bilo je prilično strašno jer nikoga više u kući nije bilo. Nisam mogla da govorim, ni da zovem upomoć. Bila sam u šoku", kaže Dženifer, srećna zbog hrabrosti svoje ćerke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track