Naučila iz filma

HRABRA DEVOJČICA IZ SAD: Sedmogodišnjakinja spasla majku od gušenja!

Planeta

Autor:

Dženifer je počela da se guši kada joj je zapalo parče kobasice. Njena ćerka Amira Torntan uspela je da na njoj primeni Hajmlihov zahvat koji je naučila gledajući film

Amira Torton, foto printskrin

Foto: printskrin

SALEM - Devojčica Amira Torntan (7) iz Oregona, SAD, uspela je da spasi život svoje majke Dženifer koja se umalo ugušila nakon što joj se u grlu zaglavilo parče kobasice koju je jela.

Devojčica je spasla mamu zahvaljujući Hajmlihovom zahvatu koji je videla u filmu iz 1993. "Gospođa Daubtfajer".
Dženifer, majka hrabre devojčice, kaže da je počela da paniči, ali da je njena ćerkica zadržala prisebnost u odsudnom trenutku.

Amira je sedela u sobi i gledala televiziju, kad je začula čudne zvuke iz kuhinje. Potrčala je i ugledala mamu kako pokušava da dođe do vazduha.

U tom trenutku setila se scene iz popularne komedije „Gospođa Daubtfajer“, u kojoj Robin Vilijams primenjuje „Hajmlihov zahvat“ nad Pirsom Brosnanom, kada je ovaj počeo da se guši jer mu je hrana zastala u grlu.

"Podigla sam je tri puta, posle čega je mama izbacila parče kobasice", rekla je Amira.

"Bilo je prilično strašno jer nikoga više u kući nije bilo. Nisam mogla da govorim, ni da zovem upomoć. Bila sam u šoku", kaže Dženifer, srećna zbog hrabrosti svoje ćerke.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde