Hrono je pase, imamo našu dijetu

Hrono je pase, imamo našu dijetu

Komentar dana -

U moru dijeta i saveta za fit i seksi liniju, a ima ih raznih, moje kolege i prijatelji poslednjih meseci „luduju“ za novim nutricionističkim „čudom“ - hrono ishranom.

Ona propoveda da se u određeno vreme jede određena hrana, da se izbegavaju šećeri i slično. Sve se nešto jede na grame... ona magična reč „raznovrsno“.

Doduše, to nam je na grame jedino i dostupno. Osim onima koji jedu kiflu za ceo dan. Oni mogu raznovrsno da je žvaću.S tim u vezi, da pomenem i da je Srbija generalno od 2010. na posebnom režimu ishrane, pa su ovdašnje porodice - stub održanja nacije - smanjile konzumaciju leba i do 15 kilograma, a mleka i do 10 litara manje na godišnjem nivou.

Meso, pravo meso, a ne ono što gledamo na klipovima po Fejsu, jede se o velikim zimskim svetkovinama. Ostatak godine tu su paštete, pljeke, salame i viršle - i uput za pregled kod proktologa.

Jadna je ovo matematika, a jadna je i zemlja u kojoj je poljoprivreda misaona imenica i nešto što se događa Nemačkoj i Danskoj.

Podatak i da građani Srbije za ručak jedu sve više kosti, jer opet to „pravo meso“ ne mogu da priušte u dnevnom meniju, daje mi ideju za novu „srpsku dijetu“, u kojoj će hrana samo da se miriše dok se koske glođu. Hrono, gledaj nam u leđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track