HRVAT MINIRA NOLETA: Đoković i Federer u polufinalu Australijen opena (9.30)
Foto: AP, Fonet

Teniski spektakl

HRVAT MINIRA NOLETA: Đoković i Federer u polufinalu Australijen opena (9.30)

Tenis -
Biće mi čudno da vidim Ljubičića uz Federera, on dobro poznaje moju igru, rekao je naš as o novom treneru Švajcarca

Teniski „el klasiko“ između Novaka Ðokovića i Rodžera Federera obeležiće dosadašnji deo ovogodišnjeg Australijen opena.Sve oči uprte su u dvojicu najboljih igrača današnjice, a ko će slaviti u njihovom 45. međusobnom duelu znaće se posle 9.30, za kad je zakazan početak meča.Ivan Ljubičić, novi trener Švajcarca, smatra se da može da bude dobitna kombinacija za trećeg igrača sveta jer izuzetno dobro poznaje Novaka Đokovića.

- Biće mi čudno da vidim Ljubičića uz Federera, ali opet, svi smo mi profesionalci. Ivan poznaje moju igru, kao i igru svih Rodžerovih suparnika i mislim da je to jedan od razloga zašto ga je Rodžer angažovao - rekao je Đoković i dodao:

- Hoće li to funkcionisati ili ne, to je nešto što ostaje da se vidi, ali želim im sve najbolje. Ivan je sjajan momak, vrlo je smiren i siguran sam da Rodžer dobro zna zašto ga je angažovao.

Zna kako Nole diše... Ivan Ljubičić
Zna kako Nole diše... Ivan Ljubičić

S druge strane, Švajcarac je nekoliko puta demantovao da je doveo Ivana Ljubičića u svoj tim kako bi uspeo da prekine dominaciju srpskog tenisera.- Mislim da su mnogi ljudi pomislili da je promena trenera došla zbog Đokovića, ali to je potpuno pogrešno. Ivan i ja smo dugogodišnji prijatelji i odlučili smo da to krunišemo teniskom saradnjom. Edberg će i dalje biti uz mene, davaće svoje mišljenje, čak i gledati mečeve, ali Ljubičić je sada moj glavni trener - rekao je Federer.

Koja će se radovati LEPŠE POLOVINE POLUFINALISTAJelena Đoković (supruga Novaka Đokovića)Prvi reket sveta zasad nema podršku svoje supruge Jelene na Australijen openu, verovatno zbog obaveza prema njihovom sinu Stefanu.Miroslava Federer (supruga Rodžera Federera)Poznata je kao vatreni navijač, što nije ni čudno jer se i ona profesionalno bavila tenisom. Ipak, ni ona ovoga puta nije uz Federera na Australijen openu.Kim Sirs (supruga Endija Marija)Ni Kim trenutno nije u Melburnu jer svakog trenutka treba da se porodi, zbog čega je i Endijev nastup na Australijen openu bio pod znakom pitanja.Danijela Nadson (devojka Miloša Raonića)Definitivno se može reći da kanadski teniser ima jednu od najlepših devojaka među teniserima. Ona je poznata manekenka, a oko na nju bacio je i poznati pevač Džastin Biber, ali je ona odlučila da svoje srce da Raoniću.

GREND SLEM TITULEFederer - Đoković 17:10MASTERS TITULEFederer - Đoković 24:26UKUPNO TITULA U KARIJERIFederer - Đoković 109:60NEDELJA NA VRHUFederer - Đoković 305:184POBEDA U KARIJERIFederer - Đoković 1.014:696ZARADA OD TURNIRAFederer - Đoković 97:94 miliona $

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track