HUMANOST NA DELU: Keruša Mila dobila novi dom!

Usvojitelji ispunili sve kriterijume

HUMANOST NA DELU: Keruša Mila dobila novi dom!

Beograd -
Humani usvojitelji keruše Mile su još u prijavi Stručnoj komisiji naveli da žele da za širu javnost ostanu anonimni

BEOGRAD - Keruša Mila od danas ima novi dom, usvojitelja koji zbog dugogodišnje posvećenosti životinjama ima poštovanje i udruženja za zaštitu životinja.Humani usvojitelji su još u prijavi Stručnoj komisiji naveli da žele da za širu javnost ostanu anonimni.

Imajući u vidu da su usvojitelji ispunili sve kriterijume koje je propisala Stručna komisija formirana radi usvajanja Mile, te da su se članovi komisije i lično uverili u tačnost podataka navedenih u prijavi, oni su sa VU „Veterina Beograd“ potpisali Ugovor o usvajanju i preuzeli kerušu Milu kako bi joj pružili ljubav i dom koji zaslužuje.

Nakon što su prethodni vlasnici posle tri godine zbog objektivnih okolnosti morali da vrate Milu na čuvanje i novo udomljenje „Veterini Beograd“, Sektor zoohigijene Grada Beograda raspisao je novi konkurs na koji se prijavilo desetak udomitelja od kojih je četiri ispunjavalo posebne uslove koji su neophodni radi staranja o ovom psu koji, kao žrtva nasilja, nema četiri šape.

Usvojitelji za Milu imaju obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno prisustvo nekoga ko o njoj brine, poseduju kuću sa dvorištem koja ima izlaz na veliki travnjak, i već se staraju o psima.

Keruša Mila prvi put je usvojena na Božić 2011. nakon što su Grad Beograd i Veterinarska ustanova „Veterina Beograd“ učinili sve da keruša Mila najpre preživi, a potom dobije i prve specijalizovane proteze koje joj omogućavaju olakšano kretanje.

Zahvaljujući dosadašnjoj brizi, keruša Mila bez obzira na strašne traume koje je preživela, pozitivno reaguje na ljude i ostala je dobroćudan pas koga ni najveća patnja nije promenila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja