2 MESECA PRE GAGINE SMRTI: Voja i Sergej izveli predstavu u njegovoj sobi, Milena ga negovala
Foto: Nemanja Pančić, Dragana Udovičić

Prijatelji

2 MESECA PRE GAGINE SMRTI: Voja i Sergej izveli predstavu u njegovoj sobi, Milena ga negovala

Pop kultura -
S OSMEHOM DO KRAJA Nije mogao da ustane iz kreveta. Strašno ga je ponela scena u kojoj me Sergej ruši. „Zbog vas će policija da dođe“, rekao nam je šaljivo

Dragan Nikolić i Voja Brajović, legendarni tandem iz serije „Otpisani“, oprostili su se jedan od drugog na poseban način. Tihi je za svog Prleta s mlađim kolegom Sergejom Trifunovićem odigrao delove pozorišnog komada „Voz“, i to u Gaginom domu jer on nije mogao da dođe do Zvezdara teatra i pogleda predstavu koju je režirao njegov verni prijatelj.Kako nam je rekao Voja Brajović, obećanje o izvođenju predstave u Draganovoj dnevnoj sobi dao mu je posle poziva da dođe na premijeru u Zvezdaru.- Zvao sam ga da dođe da pogleda našu predstavu. On je rekao da ne može, a ja sam mu predložio da Sergej i ja dođemo kod njega. Nikad nisam hteo o tome da pričam jer nismo želeli da uznemiravao Milenu i Gagu. Dragan nikad nije voleo da ga pitaš kako je. Nervirala su ga takva pitanja - započinje priču Brajović.Bivši ministar kulture potpuno je zaboravio na taj razgovor, a na obećanje ga je podsetio Žarko Laušević.- Žarko je te večeri posetio Dragana, a mene je pozvao oko 23 sata i rekao da nas Gaga čeka da dođemo da igramo. Odmah sam okrenuo Sergeja. Bila je neka sreda i otišli smo. Dragan nije mogao da ustane iz kreveta i sedi u dnevnoj sobi. Milena mu je podigla jastuk i držala ga za ruku. Igrali smo samo odabrane scene da ga ne uznemirimo - otkriva Voja.

Dragan je kao opčinjen gledao kolege i prijatelje, a kad su završili, želeo je da pričaju o predstavi.- Strašno ga je ponela scena u kojoj me Sergej ruši na zemlju. „Zbog vas će policija da dođe da pita šta se dešava“, rekao nam je šaljivo Gaga. Dopala mu se naša gluma. „Ovo bismo mogli da igramo Milena i ja“, otkrio nam je. Izvođenje „Voza“ za Dragana jeste najdragoceniji pozorišni doživljaj u mom životu - iskren je Brajović.Gostujući na RTS otkrio je da je s Draganom tokom njihovog poslednjeg susreta razgovarao o autobiografiji.- Hteo je nešto da napiše. Želeo je da uradi film o svom životu. Uvek je imao dilemu ko bi igrao njega u mladosti, a ja sam mu govorio da to može samo on da igra. Nisam mu rekao mnogo toga. On je bio brend ovoga grada. Na publiku je gledao kao na deo svoje porodice i nije želeo da je razočara. Otišao je zaljubljen u Milenu. Emitovao je tu ljubav. Promenili bismo raspoloženje u njegovom društvu. Postali bismo srećniji i zadovoljniji - zaključio je Voja.

Poslednji susretGAGA BATI: MATORI, DOBRO IZGLEDAŠ, JA ĆU DA ODEM PRE TEBESupruga Velimira Bate Živojinovića, Lula, prisetila se poslednjeg susreta njenog muža i Dragana Nikolića. Prošle godine Gaga je posetio Batu, koji se i dalje oporavlja od moždanog udara.- Bili su bliski, voleli su se. Poslednji put su se videli prošlog proleća. On i Bjela su poljubili Batu u ruku, kao don Korleoneu. To je njihovo zezanje apropo „Obraza uz obraz“, u kome su se šalili s replikama iz „Kuma“. „Matori, dobro izgledaš, ja ću da odem pre tebe“, rekao je tada Gaga mom Bati - ispričala je Lula.(I. E.)

Ulaz u Gaginu zgradu prijatelji i poštovaoci odali počastOSTAVILI CVEĆE I PALILI SVEĆEBrojni prijatelji i poštovaoci oprostili su se od Gage. Oni su palili sveće i ostavili cveće na ulazu u zgradu u kojoj je živeo. Ostavili su i poruku: „Smrt je beznačajna prema tvojoj veličini. Ostajemo da te volimo i obožavamo generacijama. Bez pozdrava, ti ostaješ tu“. Na umrlici među ožalošćenima je i „njegova Verica“. Reč je o Mileninoj bratanici, koju su ona i Gaga veoma voleli i odškolovali. U Beogradu je osvanuo grafit posvećen Gagi, na kojem je glumac predstavljen kao Flojd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track