Imamo lek za psorijazu

Srbija

Autor:

KURŠUMLIJA - Obeležavajući 45 godina od osnivanja preduzeća AD ''Planinka'' iz Kuršumlije, u čijem je sastavu Prolom banja, Lukovska banja i fenomen prirode Đavolja varoš, generalni direktor Radovan

KURŠUMLIJA - Obeležavajući 45 godina od osnivanja preduzeća AD ''Planinka'' iz Kuršumlije, u čijem je sastavu Prolom banja, Lukovska banja i fenomen prirode Đavolja varoš, generalni direktor Radovan Raičević najavio je zajednički projekat ovog preduzeća, Ministarstva zdravlja Republike Kube i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, za osnivanje balkanskog centra za lečenje kožnih bolesti, posebno psorijaze, u Prolom banji.

- Započeli smo saradnju sa Institutom za lečenje kožnih bolesti na Kubi, koji ima izvanredne rezultate u lečenju psorijaze. Uz pomoć našeg ministarstva zdravlja nameravamo da u Prolom banji osnujemo balkanski centar za lečenje kožnih bolesti - kaže Raičević i ističe da se u ovoj banji, zahvaljujući prirodnim faktorima, posebno blatu, već uspešno leče kožne bolesti.

Najvažniju ulogu u uspostavljanju buduće saradnje ima ambasador Kube u Beogradu Hulio Sesar Kansio Ferer. On je istakao da je Kuba, s obzirom na višedecenijske sankcije, morala sama da se razvija i da su najbolje rezultate postigli u oblasti biotehnologija. Posebno je podvukao da njegova zemlja, iako se nalazi u tropskoj oblasti, ima najmanju stopu smrtnosti odojčadi na svetu, a prosečan vek stanovništva je 80 godina.

- Na Kubi su u poslednjih dvadeset godina postignuti odlični rezultati u lečenju kožnih bolesti lekovima koji se prave od placente. Međutim, zbog specifičnosti lekarskih tehnika i upotrebe lekova, lečenje je moguće samo na našoj klinici. Ipak, saradnjom Kube i Srbije omogući ćemo da se pacijenti leče i ovde, jer će naši lekari obučavati vaše - objasnio je ambasador Ferer, čija je zemlja imala izuzetan napredak u medicini jer, kako kaže, zbog sankcija i oslanjanja na sopstvene snage nije mnogo pratila svetske trendove.

Prema njegovim rečima, Kuba namerava da uspostavi saradnju na državnom nivou, pa će već 21. januara predstavnici Ministarstva zdravlja Republike Srbije i AD ''Planinka'' putovati na Kubu, gde će biti potpisan međudržavni sporazum o saradnji.
Direktor AD ''Planinka'' Radovan Raičević je posebno naglasio uspešan razvoj Lukovske banje i najavio još brži razvoj zdravstvenog turizma. Zbog toga je, kako kaže, i uspostavljena saradnja s Republikom Kubom radi transfera njihovih biotehnologija u Srbiju.[ antrfile ]
LEČENJE NA KUBI 15.000
Mnogo je državljana Srbije putovalo na Kubu kako bi se u njihovim klinikama lečili od za medicinu zvanično neizlečivih kožnih bolesti kao što su psorijaza i vitiligo. Aranžman s putem, lečenjem i boravkom na Kubi košta oko 15.000 evra.
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde