Prikaži najnovije vesti

Imamo lek za psorijazu

Srbija 32

KURŠUMLIJA - Obeležavajući 45 godina od osnivanja preduzeća AD ''Planinka'' iz Kuršumlije, u čijem je sastavu Prolom banja, Lukovska banja i fenomen prirode Đavolja varoš, generalni direktor Radovan

KURŠUMLIJA - Obeležavajući 45 godina od osnivanja preduzeća AD ''Planinka'' iz Kuršumlije, u čijem je sastavu Prolom banja, Lukovska banja i fenomen prirode Đavolja varoš, generalni direktor Radovan Raičević najavio je zajednički projekat ovog preduzeća, Ministarstva zdravlja Republike Kube i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, za osnivanje balkanskog centra za lečenje kožnih bolesti, posebno psorijaze, u Prolom banji.

- Započeli smo saradnju sa Institutom za lečenje kožnih bolesti na Kubi, koji ima izvanredne rezultate u lečenju psorijaze. Uz pomoć našeg ministarstva zdravlja nameravamo da u Prolom banji osnujemo balkanski centar za lečenje kožnih bolesti - kaže Raičević i ističe da se u ovoj banji, zahvaljujući prirodnim faktorima, posebno blatu, već uspešno leče kožne bolesti.

Najvažniju ulogu u uspostavljanju buduće saradnje ima ambasador Kube u Beogradu Hulio Sesar Kansio Ferer. On je istakao da je Kuba, s obzirom na višedecenijske sankcije, morala sama da se razvija i da su najbolje rezultate postigli u oblasti biotehnologija. Posebno je podvukao da njegova zemlja, iako se nalazi u tropskoj oblasti, ima najmanju stopu smrtnosti odojčadi na svetu, a prosečan vek stanovništva je 80 godina.

- Na Kubi su u poslednjih dvadeset godina postignuti odlični rezultati u lečenju kožnih bolesti lekovima koji se prave od placente. Međutim, zbog specifičnosti lekarskih tehnika i upotrebe lekova, lečenje je moguće samo na našoj klinici. Ipak, saradnjom Kube i Srbije omogući ćemo da se pacijenti leče i ovde, jer će naši lekari obučavati vaše - objasnio je ambasador Ferer, čija je zemlja imala izuzetan napredak u medicini jer, kako kaže, zbog sankcija i oslanjanja na sopstvene snage nije mnogo pratila svetske trendove.

Prema njegovim rečima, Kuba namerava da uspostavi saradnju na državnom nivou, pa će već 21. januara predstavnici Ministarstva zdravlja Republike Srbije i AD ''Planinka'' putovati na Kubu, gde će biti potpisan međudržavni sporazum o saradnji.
Direktor AD ''Planinka'' Radovan Raičević je posebno naglasio uspešan razvoj Lukovske banje i najavio još brži razvoj zdravstvenog turizma. Zbog toga je, kako kaže, i uspostavljena saradnja s Republikom Kubom radi transfera njihovih biotehnologija u Srbiju.[ antrfile ]
LEČENJE NA KUBI 15.000
Mnogo je državljana Srbije putovalo na Kubu kako bi se u njihovim klinikama lečili od za medicinu zvanično neizlečivih kožnih bolesti kao što su psorijaza i vitiligo. Aranžman s putem, lečenjem i boravkom na Kubi košta oko 15.000 evra.
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 3 komentara