INCIDENT NA GRANICI: Slovački carinici pucali na migrante, žena pogođena u kičmu
Foto: Reuters

Obračun sa krijumčarima

INCIDENT NA GRANICI: Slovački carinici pucali na migrante, žena pogođena u kičmu

Planeta -

Slovački carinici pucali su noćas u blizini granice s Mađarskom, u opštini Velki Medar, na jugu Slovačke, na jedno od četiri vozila kojima su krijumčari prevozili ilegalne izbeglice, ranivši pritom jednu mladu ženu iz Sirije, koja je hitno operisana u bolnici.

"Carinici su pozvali četiri sumnjiva vozila da se zaustave. Šofer jednog od vozila nije poslušao ni nakon pucnja upozorenja. Vozilo se zaustavilo tek kada su mu carinici mecima probušili gume, saopštila je danas portparolka Finansijske uprave Slovačke Patricija Macikova.

Slovački carinici pravdaju se da su za oružjem posegli i počeli da pucaju zato što je vozilo krenulo na njih, javljaju slovački mediji. U bolnici u Dunajskoj Stredi 26-godišnja Sirijka hitno je operisana, lekari su joj iz kičme izvadili metak i trenutno je u stabilnom stanju.

Carinici i policija zadržali su četiri automobila i ukupno 11 izbeglica i predali ih Nacionalnoj jedinici za borbu protiv ilegalne migracije, koja ih je prebacila u izbeglički centar, dok su šoferi prema informacijama medija uhapšeni i saslušava ih policija.

Automobili sa ilegalnim imigrantima bili su slovačkoj policiji i carinicima sumnjivi zato što su se nakon prelaska mađarsko-slovačke granice držali zajedno u konvoju, zbog čega je patrola odlučila da ih zaustavi i proveri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track