INDEX: U Hrvatskoj napadaju Srbe, gejeve i afroamerikance, a Kolinda drobi o porastu tolerancije
Foto: AP

Za nju nema netolerancije

INDEX: U Hrvatskoj napadaju Srbe, gejeve i afroamerikance, a Kolinda drobi o porastu tolerancije

Hrvatska -

Koliko je predsednica Hrvatske odvojena od stvarnosti, moglo se videti intervjuu koji je dala za jednu hrvatsku televiziju.

Kolinda je, naime, dala intervju iz kojeg je savršeno vidljivo da predsednica Hrvatske živi u nekoj drugoj stvarnosti od ostatka građana. Naime, iako su se samo u poslednje dve nedelje dogodila četiri napada na pripadnike manjina, Kolinda je uverena da u Hrvatskoj nije došlo do porasta netolerancije.

Podsetimo, u poslednje dve nedelje napadnuti su pripadnici LGBT zajednice, na koje je još uvek nepoznati napadač bacio suzavac u klubu, a nekoliko dana kasnije u centru Zagreba napadnut je Dušan Kovačević, osnivač i organizator festivala Exit. Razlog? Sa ženom i dve male bebe stajao je pored svog automobila koji ima srpske registarske tablice.

Istog dana u drugom delu Zagreba napadnuta je i jedna Kovačićeva kolegica i to iz istog razloga - srpskih tablica na automobilu. Da stvar bude još strašnija, i ona je u trenutku napada u naručju držala malo dete.

Da napadi na manjine ne budu ograničeni samo na Zagreb, pobrinulo se nekoliko divljaka koji su se rasističkim povicima i teškim uvredama okomili na glumca Džejmija Foksa, koji u Dubrovniku snima film.

"Ne bih rekla da je došlo do porasta netolerancije, upravo suprotno", rekla je Kolinda u intervjuu. Za nju se taj navodni porast tolerancije ogleda u tezi da "postoji veće poštovanje prema institucijama", što god to značilo.

U Hrvatskoj se, doduše, u isto vreme otvoreno napadaju gejevi, Srbi i afroamerikanci, ali to se verovatno ne vidi s visina Pantovčaka.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track