ISIL OSLOBODIO DVA TAOCA: Čekamo da puste i Dalibora Savičića (39)!
Foto: Facebook

Dobra vest

ISIL OSLOBODIO DVA TAOCA: Čekamo da puste i Dalibora Savičića (39)!

Austrija -
Prema izjavama oslobođenih radnika iz Bangladeša, svi taoci, kodnapovani u Libiji, među kojima se nalazi i Dalibor Savičić, su još uvek su živi

BEČ - Ekstremisti Islamske države (ISIL) oslobodili su sinoć dvojicu taoca iz Bangladeša, koje su 6. marta, zajedno sa još sedmoricom stranih državljana, među kojima je Dalibor Savičić (39), Austrijanca srpskog porekla koji živi u Lincu, oteli sa naftnog polja Gani kod libijskog grada Sirta, pišu danas austrijski mediji.

Prema izjavama oslobođenih, svi taoci, među kojima se nalazi i Dalibor Savičić, su još uvek živi. Bi Bi Si javlja da su nakon oslobađanja dvojica taoca prebačena u jednu bolnicu u libijskom gradu Sirta. Sami detalji njihovog oslobađanja još uvek nisu poznati.

Ono što se zna je da su obojica taoca saslušana od strane libijske obaveštajne službe, koja je o svojim saznanjima obavestila i svoje austrijske kolege. Ministarstvo spoljnih poslova Bangladeša nije saopštilo da li je za dvojicu svojih državljana džihadistima isplatilo otkupninu.

Podsetimo, Savičić je otet 6. marta nakon što su džihadisti, odgovorni za masakr i brutalno odsecanje glava 21 egipatskog Kopta u februaru, kod grada Sirta napali naftno polje Gani i ubili osmoricu čuvara, a kidnapovali devet radnika. Asutrijski mediji su objavili da ISIL za njega traži otkup od 500.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track