ISPOVEST NIŠLIJKE KOJA JE SPASLA DETE OD RAZJARENIH PASA Bili su veličine teladi. Krv je liptala!
Foto: Milica Milovanović

Ponovo napad lutalica kod Starog groblja

ISPOVEST NIŠLIJKE KOJA JE SPASLA DETE OD RAZJARENIH PASA Bili su veličine teladi. Krv je liptala!

Srbija -

Bili su veličine teladi. Krv je liptala. Unuče sam držala iznad glave dok su me grizli. Nisam dozvolila da ga dohvate, kaže Zorica Stojičić.

Čopor pasa lutalica izujedao je Nišlijku Zoricu Stojičić (48) dok je šetala dvogodišnjeg unuka u blizini Starog groblja.Nesrećna žena zadobila je višestruke ujede na desnoj nozi, a samo zahvaljujući pribranosti uspela je da od razjarenih životinja spase dete koje je držala u rukama.- Oko 17.15 sati izašla sam u šetnju sa unučetom. Hodao je kraj mene, ali naišli smo na baricu, pa sam ga uzela u ruke, što ga je, verujem, spaslo. Samo što sam ga podigla, čula sam lavež, a zatim iza sebe ugledala šest-sedam pasa. Najpre me je ugrizao jedan, a zatim i drugi pas, koji su bili veličine teladi. Krv je liptala, čopor me je okružio, ali nisam razmišljala o bolovima, već samo o tome kako da spasem dete. Držala sam ga iznad glave dok su me grizli jer sam znala da će ga rastrgnuti ako ga dohvate - opisuje Zorica stravičan napad.

Izujedali je za nogu... Zorica Stojičić
Izujedali je za nogu... Zorica Stojičić

Dodaje da su prolaznici bili šokirani i da nisu odmah reagovali.- Jedan čovek je počeo da viče: „Marš, bežite“, a radnica iz dragstora je pritrčala i uzela dete. Hitna pomoć me je zbrinula, sad idem na previjanje i čekam rezultate analiza, koje će pokazati da li je neki od pasa bio zaražen besnilom.Povređena žena kaže da još nije odlučila da li će podneti tužbu protiv Grada.Iste večeri lutalice su u niškom naselju Durlan napale osamnaestogodišnjaka koji je vozio bicikl, a kod Starog groblja šezdesetšestogodišnju ženu. Oko dva sata iza ponoći u naselju Komren izujedana je dvadesetsedmogodišnja devojka.U Nišu ima preko dve hiljade pasa lutalica. Svake godine Grad na ime odštete žrtvama isplati milionske sume.

JKP MedijanaNE ZNAMO ŠTA DA RADIMO S LUTALICAMA- Zakon o dobrobiti životinja predviđa da smo dužni da lutalice nakon sterilizacije vratimo tamo gde smo ih našli. Lošem stanju doprinose i privatni azili, koji nisu pod dovoljnom kontrolom, jer verujemo da se psi tamo razmnožavaju - kaže Ljuborad Stevanović, direktor sektora zoo-higijene JKP „Medijana“.

Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kako se odbraniti ako Vas pas napadne?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track