Istina o diplomi Tome Nikolića!

Kurir istražuje

Istina o diplomi Tome Nikolića!

Politika -
Lider SNS došao do diplome na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu kad su njegovi kadrovi preuzeli ovu ustanovu

BEOGRAD - Ekspres diploma!Lider SNS Tomislav Nikolić došao je do diplome kad su njegovi kadrovi preuzeli Univerzitet „Braća Karić“. Tada je u sastav te ustanove ušao i fakultet na kome je Nikolić dobio spornu diplomu, otkriva izvor Kurira.

- Nakon što je Univerzitet „Braća Karić“, u vlasništvu Bogoljuba Karića, 2010. godine promenio ime u Alfa univerzitet, u ovu visokoškolsku ustanovu dolaze kadrovi i tazbina Tomislava Nikolića. Dotadašnji rektor i ostali za jedan dan su isterani sa univerziteta, a na mesto rektora dolazi profesor Milan Bačević, čija je ćerka udata za sina Tome Nikolića. Za njegovog zamenika postavljen je član Glavnog odbora SNS prof. Radoje Zečević. Tandem Bačević - Zečević odmah je izbacio sve nepodobne, a na njihova mesta doveo članove SNS. U sastav BK univerziteta ubrzo je uključen i Fakultet za menadžment u Novom Sadu, čiji je vlasnik Dušan Ristić, a na kojem je diplomirao Nikolić - kaže naš izvor.

On kaže da je početkom 2011. godine napravljen model kako da se dođe do diplome za Tomislava Nikolića i još neke ljude, te da je tako žrtvovan ugled Fakulteta za menadžment u Novom Sadu.

- Osnovni zadatak je bio da se antidatira upis Tome Nikolića na taj fakultet u Novom Sadu kako bi se vremenski opravdala diploma koja je izdata četiri godine kasnije. U vreme upisa na fakultet u Novom Sadu taj fakultet je bio bez dozvole i akreditacije, što je tek kasnije dobio - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, niko odgovoran na tom fakultetu ne sme potvrditi da je ikad video Tomislava Nikolića na ispitu ili nastavi.

- Njegovu fakultetsku diplomu, odnosno diplomski rad uradila su dvojica funkcionera na BK univerzitetu, a isto tako i master rad i master diplomu. Naravno da se Nikolić nikad nije ni pojavio na odbrani ovih radova. Njegov diplomski rad i master rad uzeti su sa BK univerziteta i samo je naziv malo modifikovan, a sve ostalo je isto. To nije plagijat, to je ustvari krađa tuđih radova i najteži oblik zloupotrebe - zaključuje naš sagovornik, čije je ime i prezime poznato redakciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja