IVANIĆ I VUJANOVIĆ SLOŽNI: Odnosi CG i BiH najbolji u regionu
Foto: Anadolija

Crnogorski predsednik u Sarajevu

IVANIĆ I VUJANOVIĆ SLOŽNI: Odnosi CG i BiH najbolji u regionu

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i crnogorski predsednik Filip Vujanović saopštilis u danas da između dve države postoji vrlo visok stepen razumevanja i podrške, te da nema otvorenih pitanja.

Vujanović je dočekan u Sarajevu uz najviše državne i vojne počasti ispred zgrade Predsedništva, gde je prvi susret imao sa članovima tog najvišeg državnog tela Mladenom Ivanićem, bošnjačkim članom Bakirom Izetbegovićem i hrvatski Draganom Čovićem. Posle toga je novinarima rekao da su odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine najbolji u regionu.

Dragan Čović, Mladen Ivanić, Filip Vujanović i Bakir Izetbegović danas u Sarajevu (Foto: Anadolija)
Dragan Čović, Mladen Ivanić, Filip Vujanović i Bakir Izetbegović danas u Sarajevu (Foto: Anadolija)

"Zajednički gledamo na veliki deo stvari i u regionu i izvan regiona. Vrlo visok stepen međusobnog razumevanja, međusobne podrške. Zadovoljni smo što je Crna Gora napravila velike iskorake na putu ka EU i jedan je od ozbiljnijih motora koji celi region vuče napred na tom putu", rekao je Ivanić, preneli su mediji u BiH. Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da se razgvaralo o inrastrukturnim prjektima, Jadransko-jonskom putu i gasovodu koji bi išao iz Azerbejdžana.

"Vujanovićev poredlog da prelazi iz naših zemlja budu sa jednom kontrolom, umesto dve, bio bi najbolji vizuelni pokazatelj za dobre odnose", rekao je Ivanić. Vujanović je da su prijateljskim razgovorima afirmisali poziciju CG i BiH kao dobar primer regiona i u dobrosusedstvu.

"Nema nikakvog otvorenog problema između nas. Dogovorili smo da učinimo sve zajedno da se ubrza put ka eurointegracijama, da se ubrza put BiH ka EU, da BiH dobije status kandidata do kraja ove ili početkom naredne godine", rekao je crnogorski predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track