IVANOV TRAŽI PODRŠKU OD TRAMPA: Traži pomoć u rešavanju spora sa Grčkom
Foto: Ap 27 Apr 2014

Čestitka

IVANOV TRAŽI PODRŠKU OD TRAMPA: Traži pomoć u rešavanju spora sa Grčkom

Severna Makedonija -

Predsednik Makedonije Djordje Ivanov čestitao je dans Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD i poželeo mu uspeh na dužnosti.

"Republika Makedonija pridaje izuzetan značaj strateškom partnerstvu sa SAD, a zalaganje za njegovo dalje učvršćivanje predstavlja poseban interes za Makedoniju i njene gradjane", naveo je makedonski predsednik u čestitki Trampu.

Aludirajući na Grčku, Ivanov je napomenuo da se Makedonija već dugo suočava s "nepravednom i neprincipijelnom blokadom na evropskom i evroatlantskom putu", istučući da je za postizanje tih ciljeva posebno značajna podrška SAD.

Donald Tramp
Donald Tramp

"Kao što je svetu potreban poredak, tako nama treba konsolidacija mira, veća stabilnost, bezbednost i demokratija u regionu. Za postizanje ovih ciljeva potrebna je integracija Makedonije i celog regiona u NATO i Evropsku uniju, ali i poštovanje medjunarodnog prava. Za postizanje ovih ciljeva posebno je značajna podrška SAD", naveo je on.

Makedonski predsednik je izrazio uverenje da će SAD "pod liderstvom Trampa pomoći u ispunjavanju tih najviših strateških ciljeva", prenela je državna agencija MIA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track