Toliko o pomirenju

Ivo Josipović udario na Srbe!

Politika

Autor:

Predsednik Hrvatske optužio lidera Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca da je reketaš, ovaj mu uzvratio da nije ni približno „težak“ kao on

Ivo Josipović,

Hrvatski predsednik ne mari za manjine

BEOGRAD - Istorija se ponavlja.
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović žestoko je izvređao prvog čoveka Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca nazvavši ga reketašem koji je malo toga uradio za Srbe, ali mnogo za sebe.

Inače, Josipović je udario na predstavnika Srba u Hrvatskoj jer ga je isprovocirala tvrdnja urednika Novosti Ivice Đukića da on zloupotrebljava funkciju predsednika države kako bi se Srpskom narodnom veću, koje finansira taj list, ukinule donacije iz državnog budžeta, a sve posle niza tekstova na temu autorskih prava i profita koji izvlači Josipovićev prijatelj i vlasnik kompanije „Emporion“ Marko Vojković. Predsednik Hrvatske smatra da iza tog lista stoji Milorad Pupovac, pa je u otvorenom pismu sočno izvređao lidera SNV.

- U vreme kada je njegova stranka i formalno bila u vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, a za sebe prilično. To mi se, kao građaninu i predsedniku svih građana, ne sviđa. Ako je za Hrvate nacionalno određenje prestalo da bude profesija, onda je vreme da se ni pripadnost manjinskim zajednicama ne pretvara u etno-biznis - rekao je Josipović.

On je još naveo da je Pupovac reketirao sve dosadašnje vlade i dobio velike finansijske prihode iz budžeta.

- Ako misli da sam se okoristio, onda može da vidi moje imovinsko stanje. Mogu da nam se uporede imovinske karte, njegova je golema u odnosu na moju. Mi smo parlamentarna stranka, koristimo se političkim dogovaranjem i pregovaranjem, a ne reketiranjem - kazao je Pupovac i dodao:

- Jedan predsednik države ne bi trebalo da koristi mafijaški rečnik!


Josipović gura Džakulu

Pupovac je rekao za Kurir i da Josipović hoće da u SNV dovede svog čoveka, te da ga zato napada.

- On Srbima u Hrvatskoj želi da da novog vođu, alternativu, a to je Veljko Džakula. I sad hoće da ga promoviše kao novog lidera - kaže Pupovac.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Važno je da sporazum zaživi i da srpska zajednica pokaže želju za mirnim životom na KiM Milorad Dodik, predsednik RS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!