Toliko o pomirenju

Ivo Josipović udario na Srbe!

Politika

Autor:

Predsednik Hrvatske optužio lidera Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca da je reketaš, ovaj mu uzvratio da nije ni približno „težak“ kao on

Ivo Josipović,

Hrvatski predsednik ne mari za manjine

BEOGRAD - Istorija se ponavlja.
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović žestoko je izvređao prvog čoveka Srpskog narodnog veća Milorada Pupovca nazvavši ga reketašem koji je malo toga uradio za Srbe, ali mnogo za sebe.

Inače, Josipović je udario na predstavnika Srba u Hrvatskoj jer ga je isprovocirala tvrdnja urednika Novosti Ivice Đukića da on zloupotrebljava funkciju predsednika države kako bi se Srpskom narodnom veću, koje finansira taj list, ukinule donacije iz državnog budžeta, a sve posle niza tekstova na temu autorskih prava i profita koji izvlači Josipovićev prijatelj i vlasnik kompanije „Emporion“ Marko Vojković. Predsednik Hrvatske smatra da iza tog lista stoji Milorad Pupovac, pa je u otvorenom pismu sočno izvređao lidera SNV.

- U vreme kada je njegova stranka i formalno bila u vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, a za sebe prilično. To mi se, kao građaninu i predsedniku svih građana, ne sviđa. Ako je za Hrvate nacionalno određenje prestalo da bude profesija, onda je vreme da se ni pripadnost manjinskim zajednicama ne pretvara u etno-biznis - rekao je Josipović.

On je još naveo da je Pupovac reketirao sve dosadašnje vlade i dobio velike finansijske prihode iz budžeta.

- Ako misli da sam se okoristio, onda može da vidi moje imovinsko stanje. Mogu da nam se uporede imovinske karte, njegova je golema u odnosu na moju. Mi smo parlamentarna stranka, koristimo se političkim dogovaranjem i pregovaranjem, a ne reketiranjem - kazao je Pupovac i dodao:

- Jedan predsednik države ne bi trebalo da koristi mafijaški rečnik!


Josipović gura Džakulu

Pupovac je rekao za Kurir i da Josipović hoće da u SNV dovede svog čoveka, te da ga zato napada.

- On Srbima u Hrvatskoj želi da da novog vođu, alternativu, a to je Veljko Džakula. I sad hoće da ga promoviše kao novog lidera - kaže Pupovac.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (14)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • davor

  davor

  e ljudi moji sve lopov do lopova. hoce li se ovaj glupi narod ikada opametiti. tako je bilo i u ratu dok su se guzonje bogatile i ispijale kave zajedno sirotinja je ginula. a bogami tako je i sada hostapleri nahuskaju narode jedni na druge a oni kradu koliko hoce. ali tako nam i treba kad smo naivni i glupi.

  30 Odgovori 
 • dejano

  dejano

  I ti si Milorade prodana dusa! Znaju to svi Srbi iz RSK. Kad je Srpskom narodu bilo najteze,kad su ga ubijali,palili kuce,proterivali sa prostora gde je vekovima ziveo,TI SI SEDEO SA TUDJMANOM. To dovoljno govori o tebi..Ne znam samo ko to glasa za tebe i tvoju stranku...

  25 Odgovori 
 • Vožd

  Vožd

  Daleko im lijepa njihova.Ne znam ko je ovde veći Srbomrzac, dal Josipović ili Pupovac, ili pak Rade Šerbedžija.

  21 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Mika

  Mika

  Sve moj do moga ,političari ...

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!