MILICA ZAVETNICA NA PROTESTU U CENTRU BEOGRADA: Nobel za izdaju srpskog naroda!
Foto: Printscreen/Facebook

Nataša Kandić predložena za Nobelovu nagradu za mir

MILICA ZAVETNICA NA PROTESTU U CENTRU BEOGRADA: Nobel za izdaju srpskog naroda!

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Pokret Zavetnici održao je protest ispred Kuće ljudskih prava u centru Beograda, a iz Građanske inicijative navode da je reč o “protestu protiv NVO“.

“Targetiranje neistomišljenika se nastavlja u atmosferi nekažnjivosti koju je stvorila Vlada“, ističu na Tviteru. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju na targetiranje onih koji drugačije misle i stanu u odbranu slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava”, dodaju oni.

MILICA ZAVETNICA PREDALA LISTU: 75 kandidata na spisku za predstojeće izbore u Beogradu Na fotografijama sa protesta objavljenim na društvenim mrežama vide se izlepljeni plakati na kojima je slika predsednice Fonda za humantitarno pravo Nataše Kandić ispod koje piše “Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda“.

"Iselićemo Natašu Kandić, Sonju Biserko i antisrpske NVO i gradskog poslovnog prostora", navode Zavetnici na svojoj Fejsbuk stranici.

ZAVETNICI ZAPOČELI KAMPANJU: Jedan od prvih zadataka Memorijalni kompleks kod Nebojša Kule

Prva na listi kandidata za predstojeće beogradske izbore, Milica Đurđević Stamenkovski, poručila je da će Zavetnici zaustaviti finansiranje antisrpskih nevladinih organizacija koje godinama unazad podrivaju ustavni poredak i deluju protiv interesa građana.

“Kada se Zavetnici budu pitali, ovakve nevladine organizacije neće sedeti u beogradskim prostorijama, niti će iz budžeta Grada dobijati bilo kakav novac. Beogradske poslovne prostore koristiće naši pisci, slikari, vajari i umetnici za koje Grad navodno nikada nema sredstava.”, naglasila je Đurđevićeva.

foto: Filip Plavčić

Ona je istakla da se ovakve organizacije kriju iza parola o ljudskim pravima kako bi od Grada dobijale novac, a da se nikada nisu oglasile povodom ugrožavanja elementarnih ljudskih prava srpskog naroda.

"Iz objekata koji pripadaju Beograđanima isteraćemo antiustavne organizacije Nataše Kandić, Sonje Biserko, Sonje Liht i drugih kojima je malo što primaju ogroman novac iz stranih fondacija i ambasada, već bi da ih stipendira Grad Beograd.", zaključila je Đurđevićeva.

Podsećamo, Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo predloženi su za Nobelovu nagradu za mir, a predlog su izneli predsedavajući američke Helsinške komisije, republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker i demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel.

MUP se u međuvremenu oglasio, istakavši da su odmah izašli na mesto incidenta ispred Kuće ljudskih prava.

. (Kurir.rs/B92/Foto: Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track