KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Održana tribina o socijalnoj zaštiti
Foto: Demokratska Stranka

KOALICIJA DA OSLOBODIMO BEOGRAD: Održana tribina o socijalnoj zaštiti

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Prva sa izborne liste "Da oslobodimo Beograd", Vesna Rakić - Vodinelić, istakla je da ta koalicija ima nameru da "oslobodi Beograd od siromaštva" kroz veća socijalna davanja, navodeći se tu ne završava "socijalizacija života" u gradu.

"Sigurni smo da u budžetu ima dovoljno mesta i prostora da se povećaju izdaci za socijalna davanja, ali tu se ne završava posao socijalizacije života u gradu", rekla je ona na večeras održanoj trbini o socijalnoj zastiti..

Prema njenim rečima, ukoliko koalicija, na čijoj je ona listi, bude sudelovala u beogradskoj vlasti, plan je da se u kratkom vremenu više obdaništa obezbedi kroz kapacitete u zgradama u vlasništvu Grada, kao i da se povećaju kapaciteti za decu sa ulice i smeštaj odraslim licima.

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda sa pomenute liste za beogradske izbore, Ljiljana Lučić, kaže da je Demokratska stranka od osnivanja i učestvovanja u vlasti "dala pečat" razvoju socijalne politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

"Mi smo sistem reformisali i kao prioritete izdvojili - borbu protiv siromaštva i razvoj socijalnih usluga u socijalnoj zajednici. Sve ono što se danas dešava u Beogradu, sa manje ili više uspeha, na polju socijalne politike sprovela je DS. Odluku o proširenim uslugama socijalne zaštite u Beogradu, to smo još mi uradili, međutim, one ne žive danas u onom kapacitetu koji je potreban Beograđanima", ističe Lučić.

Iz tog razloga, ona smatra da treba povećati broj ljudi koji pomažu u kućama starijim licima i osobama sa invaliditetom, navodeći da je njihov broj u poslednje tri do četiri godine isti, negde oko 1200, a da su potrebe mnogo veće.

"Povećaćemo značajno broj geronto domaćica i ovu uslugu našim starijim sugrađanima, ali ćemo povećati i personalnu asistenciju osobama sa invaliditetom", rekla je Lučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track