SAŠA JANKOVIĆ ZABRINUT: Nedopustivo da nacisti i fašisti marširaju Beogradom
Foto: Marina Lopičić

Pokret slobodnih građana protiv fašizacije države

SAŠA JANKOVIĆ ZABRINUT: Nedopustivo da nacisti i fašisti marširaju Beogradom

Izbori 2018. -

Predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković saopštio je danas da je vlast Srpske napredne stranke dozvolila da nacisti i fašisti počnu da marširaju glavnim gradom Srbije.

foto: Beta/Emil Vaš

"Nikada se ovo nije dešavalo u slobodnom Beogradu, dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela svu vlast. Naša je obaveza prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama da zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam", naveo je Janković u saopštenju povodom jučerašnjeg skupa podrške rehabilitaciji predsedniku kvinsliške vlade Milanu Nediću.

On je naveo da ne treba imati ni trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare ‒ neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji.

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Napali su naše aktiviste i oteli potpise građana

"To je uvek bio i ostaće projekat iste političke grupacije koja sada ima priliku da ispunjava sve svoje snove", ocenio je Janković.

foto: Marina Lopičić

PSG će se prema njegovim rečima, sa drugim slobodarskim ljudima i organizacijama odupreti fašizaciji Srbije, a posle pobede na izborima antifašizam će biti institucionalizovan i državni organi koji će raditi svoj posao. Učesnici skupa kojim je obeležena godišnjica smrti Milana Nedića juče su u centru grada organizovali spomen-skup i podizali ruku kao što su to radili nacisti.

SAŠA JANKOVIĆ: Vratićemo Srbiji vladavinu prava

Po oceni PSG time je vlast dozvolila da se osramoti sećanje na preko milion građana Srbije koji su stradali od nacista i njihovih saradnika, što je Nedić nesumnjivo bio.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track