MALI OBIŠAO BEOGRADSKE PENZIONERE: Zahvalio im što su podneli najveći teret reformi
Foto: Tanjug/Tanja Valič

poseta najstarijima

MALI OBIŠAO BEOGRADSKE PENZIONERE: Zahvalio im što su podneli najveći teret reformi

Izbori 2018. -

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio je danas gost penzionerima opštine Rakovica u restoranu "Balašević", odakle je najstarijim sugrađanima zahvalio na svemu što su uradili za Beograd, ali i na strpljenju i razumevanju što su "podneli najveći teret reformi".

"Odluka koju su Vlada Srbije i Grad Beograd sproveli 2014. godine o smanjenju penzija, vi razumete da je bila zbog Srbije i Beograda, jer smo bili na ivici bankrota i stečaja. Sada je Beograd stabilan i konsolidovan grad, i možemo da razmišljamo o novim investicijama", rekao je Mali.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, sada ima dovoljno novca i za nove škole, vrtiće, bolnice i sve što je važno kako za penzionere, tako i za decu koja treba da naslede ovo što se danas gradi.

"Protekle četiri godine trudili smo se da promenimo naš grad i nastavimo vašim stopama i trudili smo se da Beograd postane moderna, napredna, evropska metropala. Pokrenuli smo veliki broj projekata u gradu, a svega toga ne bi bilo da nije bilo vašeg strpljenja, jer najveći teret u protekle četiri godine i reforme koje je sprovela Vlada i Beograd ste poneli upravo vi", ukazao je gradonačelnik.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetio je da je gradska vlast otvorila sedam klubova za penzionere i najavio da će sledeće nedelje biti otvoren još jedan u Batajnici, a još dva do kraja godine.

"Ove, kao i svake naredne godine imaćemo veće penzije, ali i bolje uslove za naše penzionere, i ono što je najvažnije za našu decu treba da ostavimo lepši i bolji Beograd, a to je obaveza koju ste vi nama ostavili", zaključio je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Tanjug/Tanja Valič

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track