NE DAVIMO BEOGRAD POČELI KAMPANJU KORAKSOVIM KARIKATURAMA: Izložba je simboličan početak oslobađanja grada
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

izborna kampanja

NE DAVIMO BEOGRAD POČELI KAMPANJU KORAKSOVIM KARIKATURAMA: Izložba je simboličan početak oslobađanja grada

Izbori 2018. -

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd počela je danas kampanju za beogradske izbore postavljanjem izložbe karikatura Predraga Koraksića Koraksa ispred Skupštine Grada kojom žele da pokažu ko stoji iza narušavanja javnog interesa i rušenja Hercegovačke ulice, izjavio je aktivista Dobrica Veselinović.

Aktivista Inicjative Radomir Lazović rekao je novinarima na skupu kome je prisustvovao i Predrag Koraksić Koraks, da su za članove Incijative u teškoj medijskoj situaciji Koraksove karikature bile inspiracija i snaga.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Izložba je simboličan početak oslobađanja grada i promene koja dolazi", naveo je Lazović. Koraksić je naveo da je sličnu izložbu imao u Šapcu, i da smatra da ova u Beogradu, postavljena na malom prostoru ispred Skupštine grada, predstavlja oazu slobode. Koraks je izrazio je zadovoljstvo što njegove karikature učestvuju u oslobađanju grada.

Ta inicijativa učestvovaće na izborima sa listom Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd - žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović, a prvi na listi je Dobrica Veselinović koji je rekao da će izložba ostati ispred Skupštine Grada do 25. februara kao podsetnik za sve ono što dešava u gradu.

Prema njegovim rečima, izložba je odraz borbe koju Inicijativa vodi godinama i pokazuje sve ono što je građanima poznato.

Veselinović je najavio da od Inicijative u kampanji građani mogu "očekivati neočekivano" - da stave u fokus teme kao što su Beograd na vodi, Hercegovačka ulica, problemi javnog saboraćaja, urbanistički haos.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Tanjug/Zoran Žestić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track