ĐURIŠIĆ (SDS): Beograđani 4. marta dobijaju četvrtog demokratskog gradonačelnika
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

izbori

ĐURIŠIĆ (SDS): Beograđani 4. marta dobijaju četvrtog demokratskog gradonačelnika

Izbori 2018. -

Marko Đurišić, drugi na listi „Da oslobodimo Beograd – DS, SDS, Nova, ZEP – Zeleni“, poručio je danas povodom 21. godišnjice izbora prvog demokratskog gradonačelnika Beograda Zorana Đinđića, da će Beograđani 4. marta, kao i tada, glasati za evropski grad slobodan od straha i da će izabrati četvrtog demokratskog gradonačelnika.

„Na današnji dan pre dvadeset i jednu godinu izabran je prvi demokratski gradonačelnik Beograda dr Zoran Đinđić. Nekoliko meseci pre toga građani su na izborima koji su se održavali u sličnim uslovima kao i danas – sa puno pritisaka, sejanja straha ipak slobodno izrazili svoju volju i izabrali prvog demokratskog gradonačelnika“, rekao je Đurišić.

On je pozvao građane da glasaju za listu broj 4 Da oslobodimo Beograd.

Gorica Mojović, bliska saradnica Zorana Đinđića i bivša gradska sekretarka za kulturu, izjavila je da „Zoran Đinđić jeste 21. februara 1997. na Skupštini grada izabran za gradonačelnika, ali je u stvari izabran ranije".

"On je izabran na ulicama Beograda. Njega su izabrali građani koji su tri meseca protestovali braneći svoju izbornu volju, to je bio plebiscit“, poručila je Gorica Mojović, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Fonet/Nenad Orević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO KO JE USTVARI PRIPADNIK FOKE UHAPŠEN U BEOGRADU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track