Izleti po mađarsko državljanstvo

vesti

Autor:

NOVI SAD - Vojvođanskim Mađarima koji žele da dobiju državljanstvo matične države, a ne žele da čekaju po nekoliko meseci na predaju dokumenata u Ambasadi Mađarske u Beogradu i Konzulatu u Subotici, pojedine vojvođanske opštine obezbeđuju odlazak u Mađarsku da tamo predaju dokumente.

Vojvodjanski madjari, drzavljanstvo,

NOVI SAD - Vojvođanskim Mađarima koji žele da dobiju državljanstvo matične države, a ne žele da čekaju po nekoliko meseci na predaju dokumenata u Ambasadi Mađarske u Beogradu i Konzulatu u Subotici, pojedine vojvođanske opštine obezbeđuju odlazak u Mađarsku da tamo predaju dokumente.

Vojvođanski Mađari od ove godine mogu da dobiju i državljanstvo Mađarske, pošto su vlasti te susedne države donele Zakon o pojednostavljenom postupku za sticanje državljanstva za Mađare van matice.

Pojedine opštine počele su da organizuju kolektivnu posetu matičarskim uredima u Mađarskoj, i to u saradnji sa gradovima-pobratimima iz te države.
Proteklog vikenda organizovano je otputovala prva grupa od 30 meštana Sente u mesta Dabaš i Gedele u Mađarskoj, gde su, osim efikasno obavljene procedure predavanja odgovarajućih dokumenata, naišli i na gostoljubivost domaćina, navodi list. Opština Senta proceduru za dobijanje državljanstva Mađarske olakšava izdavanjem besplatnih dokumenata, kao i pokrivanjem troškova ovih organizovanih izleta do mađarskih gradova-pobratima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (12)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • JOŽEF

  JOŽEF

  Dragi moj Mihailo ,da li to isto važi i za one koji imaju i hrvatsko ,bosansko,crnogorsko državljanstvo ili je to samo za nas Mađare ...njihov pasoš i državljanstvo = drugačiji tretman izvan granica Srbije,pa to su isto radili i prognani ljudi.Uzimali su i uzimaju pasoše i državljanstva država čije ih je rukovodstvo proglasilo nepoželjni ... više m u njihovim državama.Ako njima to nije smetalo ,šta tebi to smeta?

  10 Odgovori 
 • Vlado

  Vlado

  Mihailo, i Srbija svim srbima van Srbije daje državljanstvo.

  10 Odgovori 
 • bart

  bart

  MIHAILOOOO HITNO NA ALKO TEST...
  Toliko ste se trudili da napisete paranoican tekst a sve sto ste napisali je neistina i paranoja...sto ne pomenete da izbeglice koje nisu rodjene u Srbiji i nemaju nikakve veze sa Srbijom narocito ne kulturoloski dobijaju nase drzavljanstvo ...To vam ne smeta ? A da boze moj ,oni su Srbi ...jel da ? vi ste jos uve ... više k u Slobinom vremenu pa samo da vas obavestim ,lik je umro....

  8 Odgovori 

Poslednji komentar

 • brrrm

  brrrm

  Ne budi smesan, niko ovde nece madjarsku. Ja zivim ovde vec 30 godina. 30 godina u ovoj korumpiranoj drzavi gde nema zakona, gde svi kradu,varaju i lazu. Ovo mi je sansa da odem i da se ne vratim. Jer drugacije odavde ne mozes otici, bukvalno te niko nece u inostranstvu.
  Sve u svemu mnogo srba grabi neke rodjake u proslosti da nadje madjarsku vezu ... više i uce madjarski samo da odu odavde. (provereno) Ja sam madjarske nacionalnosti ali smatram sebe kao Jugosloven jer tad sam rodjen,postujem i srpski i madjarski u slozi kakve nigde nije bilo, a gde smo sad?! Pa ako mi se vec nudi 2 pasosa sto ih ne bi uzeo :D

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!