Kurir i Vlada sačuvali obraz države

Japanac Rio: Hvala ti, Srbijo!

Društvo

Autor:

Sad mogu da nastavim putovanje oko sveta, rekao Japanac na prijemu kod premijera Ivice Dačića, prilikom kojeg mu je juče uručen ukradeni bicikl

Dačić

Dačić predao pronađeni bicikl

BEOGRAD - Sreći nema kraja!
- Sad mogu da nastavim svoje putovanje oko sveta, tako sam srećan. Beskrajno vam hvala, divni ste - oduševljeno je rekao Rio Asađi (36), koji je posle 12 dana agonije konačno dobio svoj bicikl.

Japanac je postao poznat kad mu je u centru Beograda ukraden bicikl kojim je krenuo na avanturističko putovanje oko sveta. On je na njemu prešao 20.000 kilometara i bez problema prošao kroz 11 zemalja Afrike i Evrope. Međutim, iskustvo u Srbiji potpuno ga je izbacilo iz koloseka. Naime, dok je bio u Tržnom centru „Ušće“, njegov „panasonik“ od 2.000 evra je nestao. Srećom, uz pomoć medijske buke koju je digao Kurir i zahvaljujući Vladi i dobroj organizaciji srpske policije, Riju je bicikl vraćen.

Premijer Ivica Dačić juče je svečano dočekao najpoznatijeg Japanca u Srbiji i lično mu vratio bicikl. Pored toga, Dačić je Riju poklonio domaću šljivovicu i značku Srbije, ali duhovito je dobacio da ni slučajno ne pije dok vozi.

- Ovaj neprijatan događaj stvara negativnu sliku Srbije, ali zato su se MUP i policija aktivno uključili u akciju. Spremni smo da svakoj krađi stanemo na put. U ovom slučaju najviše je pomogao video-nadzor i zato forsiramo te sisteme zaštite - rekao je premijer Ivica Dačić i izvinio se Riju Asađiju u ime cele zemlje.

Srećni Japanac je oduševljeno primio poklone i odmah seo na svoj dvotočkaš.

- Sada sam ponovo spokojan, mogu da ispunim svoj cilj. Moja porodica i prijatelji iz Japana tešili su me i govorili da će se bicikl naći i da ću ga dobiti nazad. Bili su u pravu što su mi savetovali da ostanem optimističan. Samo ću obavezno kupiti neki ozbiljan katanac, za svaki slučaj - kroz osmeh je rekao Rio.

On kaže da mu je Srbija u posebno lepom sećanju i da ovo neprijatno iskustvo neće poljuljati njegovo mišljenje o nama.

- Obavezno ću ponovo doći u Srbiju. Mnogo hvala na svemu, uskoro se ponovo vidimo - rekao je Rio.Lopov u policiji

Ivica Dačić je rekao da je policija uz pomoć medija i video-snimka identifikovala osumnjičenog za krađu bicikla i potražila ga na adresi na kojoj je prijavljen.

Pošto policija nije našla osumnjičenog, on se sam prijavio u policiju „sa pričom da nema veze sa tim događajem“. Veljko Đ. je uhapšen i određen mu je pritvor od 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Dačić je kazao i da je osumnjičeni Veljko Đ. više od 10 puta počinio krađu.

Došao u Kurir na kinesku hranu!

Prva lokacija na koju je otišao kada mu je vraćeno omiljeno prevozno sredstvo bila je naša redakcija. Tamo su ga sačekali i pokloni od Kurira - medovina i slatko voće - a majicu sa srpskim grbom odmah je i obukao za slikanje.

Dok mu je bicikl čuvan na bezbednom u našoj zgradi, ovaj zanimljivi turista je uživao kao naš gost na ručku. Zamislite, jeo je ni manje ni više nego - kinesku hranu, za koji kaže da mu je omiljena!

Radimo kao Japanci

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki zahvalio je medijima i građanima koji su pomogli da bicikl bude pronađen, jer se time pokazalo prijateljstvo, naklonost i dobronamernost srpskog naroda.

- Uverio sam se da je srpska policija podjednako efikasna i sposobna kao japanska - rekao je Cunozaki, ambasador Japana, koji je takođe pritekao u pomoć Riju.
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!