JEDINA STVAR KOJU BOG OČEKUJE OD NAS:: Mudra poruka Vladete Jerotića!
Foto: Dragan Kadić

O RELIGIJI

JEDINA STVAR KOJU BOG OČEKUJE OD NAS:: Mudra poruka Vladete Jerotića!

Društvo -
Čuveni srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik, teolog i akademik poznat je po svojim mislima o hrišćanstvu i Bogu

Vladeta Jerotić je istaknuti nagrađivani srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, teolog, svestrani erudita i akademik SANU. Svoja razmišljanja o čoveku, religiji, životu, ali i iz stručne oblasti objavio je u preko 30 knjiga, piše Stil. Mnogi ga najviše poznaju po njegovim mislima o hrišćanstvu, a o ateistima, Bogu i kajanju je rekao:

"Sve mi se više čini da svi ateisti, pa i agnostičari sa prvenstveno materijalističkim pogledom na svet, ne žele da prepoznaju svoje grehe, ili, i kada ih prepoznaju, ne žele da se kaju. Bogu se ne možemo ni približiti bez uvida u svoju slabost i grešnost. Nije Bogu potreban taj uvid, već nama, ljudima.

On jedino od nas očekuje ljubav kao slobodan ljudski odgovor na nepojamnu i bezgraničnu Božju ljubav. A do ljubavi ne možemo nikad doći dok smo gordi, moćni, vlastoljubivi i slavoljubivi, sebični i dovoljni sami sebi."Pročitajte još na portalu Stil: Poruka stare siromašne bake: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!Zubar mu rekao da Bog ne postoji: Pacijent ga za 1 minut ubedio u suprotno! (VIDEO)Razgovor anđela i Boga: Uputstvo za život čiste savesti i mirne duše!Kada postite, ne zaboravite da se molite: Obratite se Bogu ovim rečima i on će vas čuti!Poučne besede oca Tadeja: Kakvim se mislima bavimo, takav život živimo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track