JEZIVE PRETNJE RODITELJIMA MALOG RADENKA (8): Klošari, hoćete pare za mrtvog sina
Foto: Privatna Arhiva

Užasno

JEZIVE PRETNJE RODITELJIMA MALOG RADENKA (8): Klošari, hoćete pare za mrtvog sina

Društvo -

Milanu i Zorici Nikodinović, čiji je sin umro, kako tvrde, greškom dr Dobrivoja Bojanića, stiglo uznemirujuće pismo. Pomišljaju na to da ga je poslao čak doktor lično

„Klošaru, prestani više da se slikaš i daješ izjave u štampi! Zar te nije sramota?! Je l‘ se tako žali izgubljeni sin, bedo jedna!“, jezive su rečenice u pretećem pismu koje su juče dobili roditelji pokojnog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka.Radenko je preminuo zbog sepse nakon preloma ruke, a so na otvorene rane ocu i majci dodalo je pismo potpisano sa N. N. Dobrić.- Dosta više, ko si ti, slepče jedan?! Da ste ti i ta tvoja bednica više vodili računa o detetu, to se ne bi desilo. Da li će ti biti lakše kad saznaš ko je kriv, šta hoćeš, pare te muče?! Marš, đubre jedno! - piše između ostalog u uznemirujućem pismu koje je stiglo na adresu Nikodinovića.

Umro od sepse... Radenko Nikodinović
Umro od sepse... Radenko Nikodinović

Pismo je primila Zorica, koja kaže da nije mogla da poveruje da se to zaista događa, a onda je briznula u plač.- Moje dete je umrlo greškom lekara. I ja sam savršeno svesna da ga ništa na ovom svetu više ne može vratiti, da sam ga izgubila zauvek. Ali logično je da želim pravdu! Mi nikad nećemo moći da se smirimo, ali potrebno nam je da oni koji su odgovorni za smrt našeg deteta i odgovaraju za to -poručuje Zorica, koja svakog dana zapali sveću na grobu sina:- Isplačem se. Ne bude mi lakše, ali barem sam blizu njega - dodaje jecajući.Kaže da nakon ovog pisma strahuje da bi neko mogao da naudi i njihovoj sedmogodišnjoj ćerkici. Radenkov otac Milan kaže da je ubeđen da iza ovog pretećeg pisma stoji ili dr Dobrivoje Bojanić, kojeg optužuje za smrt sina, ili neko blizak njemu.- Sumnjam da se Dobrić u potpisu odnosi na selo Dobrić, koje se nalazi odmah pored Kozjaka. Jedna medicinska sestra koja je u policiji lagala u korist dr Bojanića je iz tog mesta. Ne znam da li je ona napisala. Neću da grešim dušu, ali sam ubeđen da je ili on ili neko blizak njemu. Ne verujem da bi iko pri zdravoj svesti u ovakvoj tragediji optuživao porodicu, a da od toga nema neku korist - kaže Milan:- U pismu se pominju neke pare. To je potpuna ludost. Ceo život sam radio, stvarao, živeo pošteno, a onda mi je dete oduzeto. Šta treba, da zakopamo dete i ćutimo?!Nikodinović kaže da će pismo predati policiji.

Preti mu robija od osam godinaDR BOJANIĆ I ZVANIČNO OSUMNJIČEN ZA SMRT DETETAOrtoped dr Dobrivoje Bojanić iz lozničke bolnice i zvanično je osumnjičen za smrt malog Radenka i preti mu kazna zatvorom do osam godina. - Predmet u vezi sa smrću dečaka formiran je još u oktobru, ali je postupak protiv dr Bojanića pokrenut nakon krivične prijave koju je podnelo Ministarstvo zdravlja - kaže tužilac Zoran Nestorović iz Osnovnog Javnog tužilaštva u Loznici, i dodaje da se dr Bojanić sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track