JOŠ JEDAN USPEH: Emir Kusturica dobio nagradu za ŽIVOTNO DELO!
Foto: Marina Lopičić

Svaka čast!

JOŠ JEDAN USPEH: Emir Kusturica dobio nagradu za ŽIVOTNO DELO!

Pop kultura -

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica dobio je nagradu za životno delo na Međunarodnom filmskom festivalu u Lisabonu.

U okviru glavnog programa Lisabon - Estoril film festivala, koji je juče završen, prikazan je i Kusturičin najnoviji film "Na mlečnom putu" koji je izazvao burne pozitivne reakcije, ovacije i aplauz kakav nije viđen ni na Venecijanskom festivalu, gdje je film premijerno prikazan.

U dvočasovnom festivalskom programu, nakon projekcije filma, publika je imala priliku da razgovara sa srpskim rediteljem, a o bogatom autorskom opusu Emira Kusturice, biranim rečima, govorili su direktor Lisabon - Estoril film festivala i filmski kritičari.

Tri dana pre festivala u Lisabonu, film "Na mlečnom putu" doživeo je ovacije i u Meksiku u Rijo Kobu. Meksičkoj premijeri prisustvovala je i italijanska glumica Monika Beluči, koja igra glavnu ulogu u filmu, i producentski tim.Prema prvim reakcijama filmske kritike i publike, film "Na mlečnom putu" biće hit i u ovoj državi. Život ovog filma nastavlja se u bioskopima širom Portugalije, a 19. decembra premijerno će biti prikazan u Moskvi. Film "Na mlečnom putu" do sada je predstavljen u oko 20 zemalja.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track