Često pitanje

Kad je pravo vreme za seks posle porođaja?

Sex

Iako ne postoji medicinski propisano vreme koje bi trebalo da prođe od porođaja do prvog seksualnog odnosa, eksperti parovima savetuju da to urade kada osete da su potpuno spremni za to

seks, porođaj, partneri

Možda mislite da je seks poslednja stvar koja neispavanoj, novopečenoj mami pada na pamet, ali istraživanja pokazuju da čak 41 odsto žena u seksualne odnose stupa samo šest nedelja nakon porođaja. Do 12. nedelje taj broj penje se na 78 odsto, a nakon šest meseci 94 odsto žena ponovo redovno vodi ljubav s partnerom.

Ipak, starije majke i one koje su se porodile carskim rezom na odnose čekaju nešto duže. Nakon šest nedelja akciji u krevetu prepušta se oko 45 odsto žena koje su se porodile carskim rezom i 60 odsto žena koje su dete na svet donele normalnim putem. U seksualne odnose nakon 40 dana upušta se 40 odsto dama u uzrastu od 30 do 34 godine, a ta brojka kod mlađih mama, koje imaju od 18 do 24 godine, iznosi 63 odsto.

Iako ne postoji medicinski propisano vreme koje bi trebalo da prođe od porođaja do prvog seksualnog odnosa, eksperti parovima savetuju da to urade kada osete da su potpuno spremni za to.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nema mogućnosti da se ospori odluka žalbenog veća da se Šešelj vrati u Hag Milan Antonijević Jukom

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!