Crnogorska kretenčina odgovara novinarki Kurira

Kadija vređao novinarku Kurira: Ti si srbijanska sponzoruša!

Društvo

Autor:

Ovako nas je dočekao Milo Kadija, vlasnik etno-sela na Njegušima, posle pisanja da je iz kafane izbacio majku sa decom jer su Srbi

Milo Kadija

Milo Kadija u kafani ne služi srpske specijalitete

BEOGRAD - Strašno!
- Napiši ovako. Dobila sam izjavu od kretenčine. Sad ja tebi treba da rečem da si ti srbijanska sponzoruša i kretenčina.

Ovim rečima je ekipu Kurira dočekao Milo Kadija, vlasnik etno-sela „Kadmi“ na Njegušima, isprovociran jer je Kurir objavio izjavu Veselinke Rajković  koja tvrdi da je nju sa petoro dece i monahinjom izbacio iz restorana jer su Srbi.

Dalji dijalog izgledao je ovako:
Novinarka Kurira: Zašto sam ja srbijanska sponzoruša i kretenčina?
Kadija: A zašto sam ja crnogorska kretenčina?

Posle kraćeg razjašnjenja Kadija je ispričao svoju verziju događaja.
- Monahinja me je isprovocirala kad je pitala: „Kako nemate cicvaru kad je ovo pola srpsko, pola crnogorsko?“ Ušao sam unutra i pitao je zašto je to rekla, a onda sam joj odgovorio da je ovo samo crnogorsko, moje i samo moje. Nakon toga su izašli - ispričao je Kadija.

Pošto je rekao da u restoran dolaze i Srbi, pitali smo ga zašto nema karađorđeve šnicle i srpske salate koju smo poručili.

- Nema jer je ovo nacionalni restoran. Ne možeš ovde da dobiješ ni ćevape ni pljeskavice - odgovorio je Kadija, koga je prekinulo zvono mobilnog telefona s pesmom „Oj, svijetla majska zoro“.

Kadija je ispričao i da je podneo krivične prijave protiv onih koji su mu slali preteće poruke.

- Sve brojevi iz Beograda, Francuske i Amerike - kaže Kadija i naglašava da mu je sve namestio Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Tvrdi da mu je jedan mladić iz Berana delimično demolirao objekat.

Umesto karađorđeve šnicle i srpske salate, koje su naručili novinari Kurira, za ručak su dobili belo meso i paradajz salatu.

Kadijine komšije nisu htele da pričaju za Kurir. Samo su slegle ramenima. Svi osim komšije Dragana, koji je rekao da „životinje mogu da se dresiraju, a ljudi ne“.


Inspekcija zatvorila etno-selo

Svetlana Šljivančanin, glavni inspektor za turizam Crne Gore, izjavila je sinoć za Kurir da je inspekcija juče zatvorila etno-selo Kadmi.- Predmetni inspektor Branka Ratković utvrdila je da DOO „Kadmi“, odnosno izvršni direktor Milo Kadija, pruža usluge smeštaja u deset kućica-bungalova za čije poslovanje ne poseduje odgovarajuću dokumentaciju, pa su one zapečaćene. Zakon o turizmu propisuje obavezu ugostitelja da svim gostima pruža usluge pod istim uslovima, pa ćemo u ovom slučaju podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po više osnova - rekla nam je Šljivančaninova i dodala da konoba „Kadmi“ poseduje dozvole za rad.Ona je navela da su „Crnogorci tradicionalno poznati kao dobri domaćini i da nastoje da granice Crne Gore budu otvorene za sve goste bez obzira na nacionalnu i etničku pripadnost“.

(J. R.)

Kadija tužio Srbe

Kadija je policiji na Cetinju predao i krivičnu prijavu protiv monahinje SPC i Veselinke Rajković, koje je izbacio iz restorana zato što su Srbi, pošto su, kako kaže, „svojim delovanjem ugrozili bezbednost njega, njegove porodice i lokala“.

Rajković: Ma, on je fukara!

Rade Rajković, suprug Veselinke Rajković, koju je sa petoro dece i monahinjom manastira Zlatica izbacio Kadija, kaže da neće podnositi prijavu zbog neprijatnosti koju je doživela njegova porodica.

- Time što je uradio pokazao je da je fukara. To može da uradi samo loš čovek, bilo koje da je vere. Neću da ga prijavim, neka narod vidi kakav je i neka izbegava njegov restoran - kaže Rajković.

Reakcije crnogorske javnosti

u Mitropolija crnogorsko-primorska: Ovaj nemili događaj neće dobra doneti, a tim pre što se to desilo na Njegušima Svetog Petra Cetinjskog.
♦ Andrija MandiĆ, Nova srpska demokratija: Pozadina svega ovoga je politički motiv.
♦ Profesor Milan PopoviĆ: Incident je posledica agresivnog režimskog nacionalizma.
♦ Direktorka NVO Prima Aida IvanoviĆ: Nacionalizam i diskriminacija nisu način da se pokaže lojalnost državi. To je način da se pokaže mržnja
♦ Udruženje mladih s hendikepom CG: Očekujemo od vlasti da preduzmu efikasne mere za sprečavanje diskriminacije u pristupu javnim mestima.

Stigla i inspekcija

Svetlana Šljivančanin, glavni turistički inspektor Crne Gore, kaže za Kurir da je ovo ponašanje za osudu i potvrđuje da je dala nalog za hitnu kontrolu njegovog ugostiteljskog objekta.Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ceo svet me zna jer sam zvezdetina, volim da popijem kafu gde me ne znaju Vesna Zmijanac, neprepoznatljiva

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!