KASTRO UŽIVAO U SRPSKOJ MUZICI: Evo kako je Usnija Redžepova na Brionima očarala predsednika Kube
Foto: Printscreen/Facebook

Zavela ga glasom i lepotom

KASTRO UŽIVAO U SRPSKOJ MUZICI: Evo kako je Usnija Redžepova na Brionima očarala predsednika Kube

Planeta -

Pokojna muzička legenda Usnija Redžepova u jednom intervjuu iz 2011. godine ispričala kako je na nastupu na Brionima pevala bivšem predsedniku SFRJ, Josipu Brozu Titu čiji je gost tada bio kubanski predsednik Fidel Kastro.

"Kastro je bio Titov gost na Brionima, a moj nastup je bio deo posebnog programa za kubanskog predsednika. Kabl mikrofona je bio prekratak, nisam mogla mnogo da se pomeram. Morala sam da stajim na sredini sale i tu sam igrala i pevala. Ubrzo posle toga, Kastro je uzeo stolicu na kojoj je sedeo i krenuo ka meni, za njim je krenuo i Tito, a posle toga i svi ostali u sali", ispričala je ona tada.

Foto:  Printscreen FB
Foto: Printscreen FB

"Kastro je došao do mene i nekoliko puta mi tražio da izađem na bis. Kasnije na koktelu, Tito je nekoliko puta šaljivo rekao da 'kako je krenulo ostaćemo bez Usnije'. Predsednik Kube je nekoliko puta rekao da sam jako lepa žena i da bi mu bila čast da budem njegov gost na Kubi", rekla je.

"Rekao mi je 'Vaš temperament je čaroban' što me je posebno postidelo i jedva sam čekala da se sve završi", kazala je pokojna legenda jugoslovenske muzike.

(EKP)

FIDEL JE BIO VELIKI PRIJATELJ SRBIJE: Ovako je je govorio o Srbima, "primeru slobode i hrabrosti"!

LEPA LUKIĆ POZDRAVLJA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Trampe, dolazim da ti pevam Od izvora dva putića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track