KAŽE DA TRAŽI BOLJU PONUDU: Duterte otkazao kupovinu oružja od SAD
Foto: Reuters

Preorijentacija

KAŽE DA TRAŽI BOLJU PONUDU: Duterte otkazao kupovinu oružja od SAD

Planeta -

MANILA - Predsednik Filipina Rodrigo Duterte naložio je danas otkazivanje kupovine policijskih pušaka od SAD, rekavši da će njegova vlada potražiti povoljniju ponudu, javlja Rojters.

"Jednostavno moramo da potražimo drugi izvor koji je jeftiniji, a možda i trajniji", naveo je Duterte u govoru koji je prenosila televizija.

Britanskoj agenciji su izvori u američkom Senatu prošlog meseca rekli da je Stejt department obustavio planiranu prodaju oko 26.000 jurišnih pušaka nacionalnoj policiji Filipina pošto je senator Ben Kardin rekao da će se tome usprotiviti.

Izvori u Senatu su naveli da je Kardin, glavni predstavnik Demokratske partije u Komitetu za spoljne poslove Senata, bio protiv obezbeđivanja oružja Filipinima zbog zabrinutosti za kršenje ljudskih prava u toj zemlji, uključujući ubistva koja se izvode bez suđenja.

ODREDI SMRTI LIKVIDIRALI NA HILJADE LJUDI: Nismo mi ubice i manijaci, nego anđeli koje je Bog poslao

Svetske agencije su krajem oktobra objavile da se procenjuje da je, od kako je Duterte 30. juna preuzeo funkciju, više od 3.600 trgovaca drogom i narkomana ubijeno u obračunima sa policijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track