Kazna 75.000 dinara za ulazak na pogrešna vrata

Bus plus

Kazna 75.000 dinara za ulazak na pogrešna vrata

Beograd -
Kazna za ulazak na srednja vrata, odnosno izlazak na prva i poslednja mogla bi da Beograđane košta nerovatnih 75.000 dinara!

BEOGRAD - Beograđanima prete enormne kazne ako ne poštuju nova pravila koja će od 15. jula početi da se primenjuju u javnom gradskom prevozu.

Kazna za ulazak na srednja vrata, odnosno izlazak na prva i poslednja mogla bi da Beograđane košta neverovatnih 75.000 dinara!

Uvereni da neće biti nikakvih problema ukoliko putnici budu poštovali nove mere, u "Bus plusu" objašnjavaju da putnicima koji redovno plaćaju prevoz žele da omoguće udobniju vožnju.

"Zamišljeno je da putnici ulaze na prva i poslednja vrata, overe kartu, prođu do sredine, gde će kad stignu doželjene stanice, za izlazak iskoristiti srednja vrata", rekli su "Bus plusu".

"Time se izbegava stvaranje gužve kod vrata, sa čime se sada svakodnevno susrećemo, i popunjava sesredišnji deo vozila, koji je obično poluprazan, pišu Novisti.

U "Bus plusu" dodaju da su nove mere predviđene Odlukom o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, kojom je zabranjen ulazak putnika u vozilo na vrata koja nisu obeležena za tu svrhu, i obrnuto.

”Sve nepredviđene i vanredne situacije, kao recimo kvar na vratima, regulisaće Operativno kontrolni centar u Direkciji za javni prevoz koji je u kontaktu sa vozačima”, objašnjavaju u "Bus plusu".

”Sve kategorije građana izlaziće na vrata koja su za to predviđena. Invalidi u kolicima, inače, mogu da koristesamo određeni broj vozila javnog prevoza koja imaju za to predviđene uslove. Samo za tu kategoriju, pravila ostaju ista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track