Prikaži najnovije vesti
rudare, blokada, kfor
Odblokiran put Zvečan-Zubin Potok

Kfor uhapsio Srbina

Politika 2

Reč je o Milutinu Miloviću iz sela Žerovnica, portiru privatne firme koja ima magacinski prostor u selu Žitkovac

ZVEČAN - U selu Žitkovac kod Zvečana na severu Kosova pripadnici Kfora i Euleksa uhapsili su jutros Srbina Milutina Milovića iz sela Žerovnica, zbog čega su prethodno dva sata držali pod blokadom put Zvečan - Zubin Potok kod Zvečana.

"U ranim jutarnjim satima, za vikend, uznemirili su lokalno stanovništvo, a rezultat njihove akcije je hapšenje jednog portira privatne firme koja ima magacinski prostor u selu Žitkovac", izjavio je novinarima predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Poljski vojnici Kfora su rano jutros oklopnim transporterima i vojnim džipovima preprečili put Zvečan - Zubin Potok, čime je bio prekinut saobraćaj između ove dve susedne opštine.

Poljski vojnici iz sastava Kfora razvukli su bodljikavu žicu i nosili opremu za razbijanje demonstracija, a područje sela Žitkovac intenzivno su nadletali helikopteri Euleksa, javio je izveštač sa lica mesta.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović kazao je da je ovo bila još jedan u nizu jednostranih akcija Kfora i Euleksa.
"Jednom rečju, pokušavaju da zaplaše lokalno stanovništvo kako bi napustilo ovaj prostor. Međutim, mi ostajemo na našoj zemlji i u našim kućama. Nemamo čega da se plašimo", rekao je Milović.

Put Zvečan - Zubin Potok kod Zvečana, posle dva sata, odblokiran je oko 07.30 sati.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir