Prikaži najnovije vesti
elektronsko glasanje Kikinda, foto Saša Urošev

KIKINDA: Od septembra elektronsko glasanje na sednicama

Srbija 17

Prva smo opština u Srbiji koja je uvela sistem “Elektronska skupština” i glasanje pomoću tablet računara- kaže predsednik opštine Kikinda Savo Dobranić

KIKINDA: Moderno i brzo!

Preuzimanjem tablet računara i obukom odbornika, juče je načinjen  prvi korak u konkretizaciji projekta „Elektronsko glasanje“ koji će unaprediti rad sednica lokalnog parlamenta, i omogućiti održavanje elektronskih sednica Opštinskog veća.

Čitav sistem unaprediće rad skupštinske službe i ostalih organa lokalne samouprave- ocenio je predsednik opštine Kikinda Savo Dobranić, i naglasio da su se prvi u Srbiji odlučili na ovakav informatički korak:

- Naša opština je prva u  državi u kojoj je uveden sistem elektronskog glasanja. Ušteda vremena prilikom priprema sednica i materijala,dostupnije informacije odbornicima i sugrađanima, tek su neke od prednosti ovog projekta.

Prva sednica na kojoj se očekuje da će će biti primenjen sistem elektronskog glasanja, održaće se u septembru- rekao Dobranić.

Predsednica SO Kikinda Đurđina Jerinkić zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu za međuregionalnu saradnju o lokalnu samoupravu koji je za realizaciju ovog projekta izdvojio oko 2,6 miliona dinara.

Prepoznajući značaj ovog projekta, opština Kikinda opredelila je 1,5 miliona dinara.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir