Prikaži najnovije vesti
Kikinda, nevreme,

Kikindu pogodilo nevreme

Srbija 33

KIKINDA - Kikindu i okolna naselja u Severnobačkom okrugu noćas je zahvatilo veliko nevreme

KIKINDA - Kikindu i okolna naselja u Severnobačkom okrugu noćas je zahvatilo veliko nevreme.

Jak olujni vetar počupao je mnoga stabla, dok su pripadnici vatrogasno-spasilačkog Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi imali veći broj intervencija.

Oko 3 časa, na magistralnom putu M24, Kikinda-Iđoš, došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog vremenske nepogode, koja je izazvala obaranje šest stabala na kolovoz.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi, u saradnji sa ekipom "Vojvodinaputa", uklonili su stabla sa kolovoza i jutros su uspostavili redovan saobraćaj na putu.

Uspešnom intervencijom lokalizovan je i požar na kablovima niskonaponske mreže u Ulici generala Petra Drapšina u Kikindi.

Policijska uprava saopštila je da je dežurnoj službi u Novom Kneževcu, oko 5 časova, prijavljeno da je, usled nevremena koje je pogodilo područje opštine, došlo do požara na kamari slama, u vlasništvu AD "Lepenka" u Novom Kneževcu. Ona se nalazila na deponiji pored regionalnog puta Novi Kneževac-Banatsko Aranđelovo, u blizini naseljenog mesta Filić.

Požar je nastao posle udara groma i tom prilikom je izgorelo 700 bala slame. Materijalna šteta procenjena je na oko 900.000 dinara. Požar je lokalizovalo vatrogasno-spasilačko odeljenje Novi Kneževac.

Na području opštine Novi Kneževac, usled jakog nevremena i obilnih padavina, grada i kiše, u više domaćinstava je došlo do ulivanja vode u podrume kuća i druge pomoćne prostorije, te su preduzete mere crpenja vode iz njih. Takođe je pričinjena i veća materijalna šteta na poljoprivrednim usevima.

Na teritoriji opštine Ada, pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisali su u dva slučaja. Lokalizovan je požar koji je nastao usled udara groma u mestu Sterijino, gde je izgorelo hiljadu bala slame.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 2 komentara