Prikaži najnovije vesti
robot Kjuriositi, Mars, SAD,
Teorija zavere

Kjuriositi nije na Marsu, nego u SAD!

Planeta 177

Misija na Crvenoj planeti nije uspela, a rover NASA nalazi se u pustinji u Americi, tvrde pojedini naučnici

LOS ANĐELES - Hjustone, imamo problem.
Rover „Kjuriositi“ američke NASA, koji je u ponedeljak sleteo na Mars i počeo da traga za dokazima o postojanju života, zapravo nije ni stigao do Crvene planete, tvrde pojedini naučnici iz SAD.

Džon Grocinger iz tehnološkog instituta u Kaliforniji smatra da slike koje je „Kjuriositi“ poslao sa Marsa neodoljivo podsećaju na pustinju Mohave u Americi, koja se prostire kroz Kaliforniju, Nevadu, Jutu i Arizonu i stoga budi sumnju o uspešnosti misije NASA.

- Gledajući slike koje je rover poslao sa Marsa stičem utisak da je sve slikano na Zemlji. „Kjuriositi“ je navodno uspešno sleteo u veliki krater Gejl, star nekoliko miliona godina. Ipak, ako malo bolje pogledate sliku, izgleda kao da se nalazi u pustinji Mohave, koja je okružena visokim planinama. Sličnost je velika. Još nemamo čvrste dokaze da je misija NASA uspela - kaže skeptični Džon i dodaje da nije jedini koji sumnja u uspeh misije.

Inače, robot-vozilo „Kjuriositi“ veličine je malog automobila, a sa potrošenih 2,5 milijardi dolara, to je najskuplja misija na Mars. Naredne dve godine vozilo (ako je uopšte na Marsu) treba bi da buši stene, prikuplja i analizira uzorke tla.

 

Spuštanje na Mesec 1969. godine režirao Holivud

Još od prvog spuštanja ljudske posade na Mesec 20. jula 1969. i vesti o šetnji Nila Armstronga i Edvina Oldrina po Zemljinom satelitu, mnogi ljudi sumnjaju da se to dogodilo. Razlog tome je činjenica da američka astronautika krajem šezdesetih uopšte nije bila u stanju za tako nešto. Navodno je sve snimljeno u holivudskim studijima.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir