Teorija zavere

Kjuriositi nije na Marsu, nego u SAD!

Planeta

Autor:

Misija na Crvenoj planeti nije uspela, a rover NASA nalazi se u pustinji u Americi, tvrde pojedini naučnici

robot Kjuriositi, Mars, SAD,

Planine na snimku Kjuriositija sa Marsa liče na one u pustinji Mohave

LOS ANĐELES - Hjustone, imamo problem.
Rover „Kjuriositi“ američke NASA, koji je u ponedeljak sleteo na Mars i počeo da traga za dokazima o postojanju života, zapravo nije ni stigao do Crvene planete, tvrde pojedini naučnici iz SAD.

Džon Grocinger iz tehnološkog instituta u Kaliforniji smatra da slike koje je „Kjuriositi“ poslao sa Marsa neodoljivo podsećaju na pustinju Mohave u Americi, koja se prostire kroz Kaliforniju, Nevadu, Jutu i Arizonu i stoga budi sumnju o uspešnosti misije NASA.

- Gledajući slike koje je rover poslao sa Marsa stičem utisak da je sve slikano na Zemlji. „Kjuriositi“ je navodno uspešno sleteo u veliki krater Gejl, star nekoliko miliona godina. Ipak, ako malo bolje pogledate sliku, izgleda kao da se nalazi u pustinji Mohave, koja je okružena visokim planinama. Sličnost je velika. Još nemamo čvrste dokaze da je misija NASA uspela - kaže skeptični Džon i dodaje da nije jedini koji sumnja u uspeh misije.

Inače, robot-vozilo „Kjuriositi“ veličine je malog automobila, a sa potrošenih 2,5 milijardi dolara, to je najskuplja misija na Mars. Naredne dve godine vozilo (ako je uopšte na Marsu) treba bi da buši stene, prikuplja i analizira uzorke tla.

 

Spuštanje na Mesec 1969. godine režirao Holivud

Još od prvog spuštanja ljudske posade na Mesec 20. jula 1969. i vesti o šetnji Nila Armstronga i Edvina Oldrina po Zemljinom satelitu, mnogi ljudi sumnjaju da se to dogodilo. Razlog tome je činjenica da američka astronautika krajem šezdesetih uopšte nije bila u stanju za tako nešto. Navodno je sve snimljeno u holivudskim studijima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovakvi slučajevi mogu da naprave veliku štetu našoj diplomatiji Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!