Kleutova torta
Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Kleutova torta

Recept dana -

Sastojci- 5 jaja- 100 g šećera- 250 g čokolade za kuvanje- 225 g putera- 30 ml ruma, brendija ili likera- 1 kašika brašnaPripremaNa pari rastopite čokoladu i puter. Dodajte šećer i sve dobro izmešajte. Kad se masa potpuno sjedini, dodajte brendi, rum ili neki liker.U drugoj posudi žičanom mutilicom, ne mikserom, dobro umutite pet jaja i brašno. U tu masu dodajte rashlađenu čokoladnu smesu i sve dobro promešajte. Dno kalupa za torte kojem se skida dno obložite papirom za pečenje, a spolja ceo kalup i dno obavijte alu-folijom. Umućenu masu sipajte u kalup, a kalup stavite u veću tepsiju, u koju ste prethodno sipali vodu. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon toga kalup izvadite iz rerne, pa iz tepsije u kojoj je voda i ostavite da se kolač ohladi, a nakon toga skinite kalup. Tortu služite rashlađenu, a po želji je ukrasite šlagom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track