Ko kome jamu kopa

Ko kome jamu kopa

Komentar dana -

Boris Tadić i Ivica Dačić ponovo su zaratili, a ovaj put kamen spoticanja je ni manje ni više nego Kosovo.

Bivši šef države zamerio je svom nekadašnjem najboljem drugu iz Vlade da je presrčano branio tu najtežu srpsku reč.

Tadić je tako ponovo bacio loptu u dvorište lidera SPS i optužio ga da mu je otežavao da reši problem koji mu je stajao kao omča oko vrata, što navodi na zaključak da bi on, jelte, rešio to Kosovo samo da mu Dačić nije dahtao za vratom i kopao jame na tom putu. Igrom sudbine, dok je Tadić priželjkivao neki drugi film posle izbora, taj isti Dačić stavio je potpis na Briselski sporazum, za koji neki zlobnici tvrde da je mašnicom upakovano nezavisno Kosovo, zaboravljajući pritom na sva ona obećanja koja je davao pre nego se zaputio za Brisel.

Ironično je i što paljbu ka Dačićevom terenu sada komanduje onaj isti Tadić koji mu je pre nekoliko godina praktično udahnuo politički život, pa tako ne greše mnogo oni koji tvrde da za Dačićeve pogreške deo krivice snosi i Tadić.

Međutim, sva je prilika da se ovde ne radi o bezazlenom svođenju računa i rekapitulaciji političkog života, već da se dvojica lidera koškaju zbog najavljene rekonstrukcije Vlade. Videćemo krajem aprila ko će izvući deblji kraj i ko kome u stvari jamu kopa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track