KOLO SREĆE SE OKREĆE: Tadić na saslušanju!

Društvo

Autor:

Počasni predsednik DS biće saslušan po tužbi Ace Tomića jer ga je u vreme „Sablje“ bez ovlašćenja penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje

Boris Tadić, Aco Tomić,

BEOGRAD - Posle Obame kod sudije!
Boris Tadić, počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije, trebalo bi u petak u 10.30 da se pojavi pred istražnim sudijom kako bi dao iskaz o tužbi za zloupotrebu položaja koju je protiv njega podneo penzionisani general i bivši načelnik službe vojne bezbednosti Aco Tomić.

Tomić je optužio Tadića da je tokom vanrednog stanja nakon ubistva premijera Zorana Đinđića kao ministar odbrane, van ovlašćenja, doneo ukaz da se on vanredno penzioniše.

Nameštaljka

- On je to uradio da bi Tomića mogla da uhapsi civilna policija, a ne vojna, u čijoj je nadležnosti do tada bio. Nakon hapšenja Tomić je nekoliko meseci proveo u pritvoru zbog sumnje da je umešan u ubistvo premijera Zorana Đinđića - kaže Goran Petronijević, Tomićev advokat.

Postupak protiv Tomića obustavljen je kasnije zato što je tužilaštvo odustalo od gonjenja.

Zloupotreba

- Tadić je zloupotrebio položaj tako što je lično doneo ukaz koji je mogao doneti samo predsednik države na predlog visokog saveta odbrane. Time je generala Tomića izložio neopravdanom krivičnom progonu, za koji se vrlo brzo pokazalo da je neosnovan, čime je teško oštetio njegova prava i napravio mu štetu - kaže Petronijević.

Po izlasku iz pritvora, Tomić je podneo tužbu za poništavanje akta o prevremenom penzionisanju. Tu žalbu sud je usvojio i proglasio ukaz o penzionisanju nevažećim.

- Kako je u međuvremenu ispunio uslove za penziju, Tomić je penzionisan, ali ne po tom ukazu - objašnjava advokat.Saslušanje odloženo zbog Baraka Obame

Boris Tadić trebalo je da bude saslušan u ponedeljak. Međutim, njegov advokat je zamolio da se saslušanje odloži zato što je počasni predsednik DS otišao na inauguraciju Baraka Obame, predsednika SAD.

- Prihvatili smo odlaganje i saslušanje je zakazano za sutra - kaže Tomićev zastupnik.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (94)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Dejan Sljukic

  Dejan Sljukic

  Njega,njega tog postenog,ma kompletan DS treba hapsiti!

  147 Odgovori 
 • Aleksandar Petrović

  Aleksandar Petrović

  Kamo lepe sreće da Tadić nikad nije postao predsednik....za početak zbog prekoračenja službenih ovlašćenja, a kasnije i zbog izdaje.

  130 Odgovori 
 • Otadzbina

  Otadzbina

  Tadica treba svi da tuzimo kojima je pricinio nepravdu. Mene je penzionisao 2003. i jos se sudim sa drzavom zbog Resenja koje je potpisao Tadic a kojim mi je obracuta znatno manja penzija. Tadic je mislio i ponasao se kao da je on sam Zakon i drzava.
  Tomic je hapsen bez dokaza i njemu je isplacena nekakva odsteta.

  124 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Deda Mida

  Deda Mida

  Tadić celo vreme priča: Izdali me svi iz DS-a! Šta mislite zašto je penzionisao načelnika vojne bezbedonosne službe, one službe koja ima najviša saznanja i informacija u jednoj državi? Da, baš zbog ubistva Đinđića. Pametan vidi ko je posle atentata imao najviše koristi! Još samo malo...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hrvatska, koja „Oluju“ slavi kao državni praznik, nema nikakvo moralno pravo da Srbiji drži bilo kakve lekcije Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!