Prikaži najnovije vesti
intervju, protivteroristička jedinica, Goran Dragović, komandant PTJ
Intervju, Goran Dragović komandant PTJ

Komandant PTJ: Ponosan sam na svoje ljude

Crna Hronika 10

BEOGRAD - Dokazao se! Kada me je država 2005. godine postavila za komandanta PTJ, bio je to vruć kesten. Jedinicu su činili uglavnom pripadnici rasformirane JSO

BEOGRAD - Dokazao se! Kada me je država 2005. godine postavila za komandanta PTJ, bio je to vruć kesten. Jedinicu su činili uglavnom pripadnici rasformirane JSO. Uspeo sam da dovedem stanje u red i da od PTJ napravim jednu od najboljih jedinica u regionu. Danas se ponosim postignutim jednako koliko se ponosim svakim svojim pripadnikom.

Ovo je juče za Kurir rekao pukovnik Goran Dragović, komandant PTJ, sumirajući rezultate rada PTJ u godini na izmaku.

* Koliko je jedinica napredovala od formiranja?
- Pre svega, proširili smo bazu PTJ, obnovili smo vozni park, dobili najmodernije naoružanje i uspostavili izuzetnu saradnju sa najcenjenijim specijalnim jedinicama širom sveta.

* Ko može postati pripadnik PTJ?

- U PTJ primamo mentalno najstabilnije i fizički najspremnije. Želja da se radi u ovoj jedinici je velika, što najbolje ilustruje sledeći primer: u poslednjih šest meseci primili smo četvoricu specijalaca koji su bili oficiri sa završenom Policijskom akademijom i koji su se odrekli svojih činova da bi ispočetka počeli posao u PTJ.

* Koje akcije pamtite kao najteže?
- Ne bih mogao da izdvojim nijednu, a imali smo više od 300 hapšenja, obezbeđivali smo mnogo važnih ličnosti... Jedna od najvažnijih bilo je sprečavanje paljenja i zauzimanja hrvatske i američke ambasade, čime su sprečene mnogo teže posledice.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir