icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

DR MIROLJUB JEVTIĆ PIŠE ZA KURIR  Jedino religija diže natalitet

DR MIROLJUB JEVTIĆ PIŠE ZA KURIR Jedino religija diže natalitet

Komentar dana
Decenijama se kao prva vest izvija vapaj „Srbija umire. Ako se ne poveća natalitet, postaćemo manjina u sopstvenoj zemlji.“ A kao rešenje skoro svi stručnjaci za demografiju, lekari i ini viču na sav glas: „Pare, pare, pare!“Da im je nemoguće da vide šta se dešava u susedstvu, gde para ima kao blata, moglo bi se poverovati da su neznalice. Ali ko može da ne vidi da svaka ateizirana zemlja Evrope i sveta, gde su davanja po novorođenom detetu enormna i da rastu iz dana u dan, ne samo da biološki umire nego se strmoglavljuje u divno uređenu grobnicu.

 

Tako će stanovništvo Nemačke sa 81 milion u 2013. da padne na 71 milion u 2050, Japana sa 127 miliona na 107 miliona. Oni koji žele da nas obmanu dobaciće da to nije tačno i da će u Francuskoj stanovništvo porasti sa 66 miliona na 69 miliona u istom periodu. Ali oni neće da kažu da se to dešava zato što se rađaju Francuzi muslimani, a katolici nestaju isto kao Nemci i Japanci.

Natalitet raste isključivo u zemljama s visokom religioznošću, bez obzira na životni standard. Raste populacija u siromašnoj muslimanskoj Somaliji isto kao i u bogatom Kuvajtu. U SAD natalitet drastično pada u liberalnom Vermontu, a raste u Juti kod fundamentalističkih mormona.

 

Dakle, jedino religija podiže natalitet. I neka niko ne pomisli da se zalažem za povećanje religioznosti kao leku. Naprotiv, samo iznosim činjenice, a na svakom je da izabere kako će da živi i da se ponaša.

Zbog toga su zagovornici novog svetskog poretka, koji stoje iza priče o novcu kao sredstvu za povećanje nataliteta, zdušno krenuli da ubeđuju Evropu da će probleme rešiti tako što će omogućiti priliv imigranata, ali i primiti u EU zemlje južnog Mediterana i Levanta.

Dakle, da sve one unesu u Evropu svoje probleme. To je jedini razlog zbog čega se NATO obrušio na Srbiju. Ona je doživljena kao zemlja koja ruši predloženi multikulturni model. Šta to znači u vezi sa pitanjem terorizma? Ko će poverovati da će se on smanjiti s takvom demografskom strukturom i da li će onda Evropa kakvu sad vidimo preživeti?

Dr Miroljub Jevtić
profesor Fakulteta političkih nauka

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir