icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

RECEPT

Čokoladno zadovoljstvo bez brašna

Komentar dana 19.07.2016. 23:00h

SASTOJCI

340 g maslaca
340 g šećera u prahu
10 jaja
160 g crne čokolade sa najmanje 40% kakaoa
160 g mlevenih oraha
3 kašike kakaoa

PRIPREMA

1. Otopite 170 g maslaca, dodajte 170 g šećera u prahu i sve dobro izmiksajte, a 80 g čokolade rastopite na pari.

2. U međuvremenu od 5 jaja odvojte žumanca od belanaca. Žumanca dodajte, jedno po jedno, u smesu maslaca i šećera, potom dodajte istopljenu čokoladu, izmešajte, pa na kraju dodajte 80 g mlevenih oraha i jednu i po kašičicu kakaoa. Belanca umutite u šlag, pa kašiku po kašiku dodajte u prethodnu smesu uz lagano mešanje.

3. Rernu zagrejte na 180 stepeni, smesu prebacite u kalup za torte i pecite 20 do 25 minuta.

4. Drugi deo torte čini ista smesa, ali ne pečena nego kuvana, na ovaj način dobije se tekstura krema. Umutite preostalih 5 celih jaja i 170 g šećera u prahu i jednu i po kašičicu kakaoa. Kuvajte na pari oko 20 minuta uz često mešanje, dok se smesa ne zgusne. Potom u kuvanu smesu dodajte 80 g čokolade, rastopite uz mešanje. Skinite s pare i dodajte 170 g maslaca isečenog na komadiće, mešajte dok se ne sjedini sa smesom, pa dodajte 80 g mlevenih oraha.

5. Toplu smesu prelijte preko pečenog biskvita, ostavite nekoliko sati u frižideru i poslužite uz slatku pavlaku.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir