Nazad na članak Nazad
sasa jankovic

Zaštitnik građana: Radnici rade besplatno!

Društvo 79
Pošaljite komentar

Komentari (18)

 • Milanče

  Milanče

  Pa da,da trazi zastitu na sudu,a toga kosta ponekad vise nego sto mu gazda duguje,e,jadni li smo...

 • radorade970

  radorade970

  zastiti radnike hisara iz prokuplja ako si pravi zastitnik gradjana

 • Vojvodjanka

  Vojvodjanka

  I treba da rade.Naučile budale da se kunu drugu Titi koji ih je zajebavao u zdrav mozak, ali su onda imali i posao i vikendice.Sećam se kada sam bila student pa smo protestovali, a Tito nam dao besplatno školstvo, a sada ni studenti seronje ne izalze na ulice, jel uglavnom tajini i majini ni ne vide fakultet, već za kintu kupuju diplome.....I stara izreka "Vuci vole kad nemaš šklole...."

 • ljiljana

  ljiljana

  Zasto zastitnik gradjana ili bilo ko drugi iz vlsti ne pokrene inicijativu, posalje inspekciju, pogotovo u manje gradove gde je precesto da radnik kod privatnika radi i po 12 sati dnevno, i vikendom, i neprijavljeno. Kad su uvodili fiskalne kase, to je uradjeno jer je preceno kaznama ko se oglusi, a ovako, privatnici znaju da ih drzava nece sankcionisati jer vlast nije briga za male ljude, da li su zasticene njihove osnovne potrebe-pravo na san, na odmor, bolovanje...

 • milorad

  milorad

  ni država ,ni sidikat koji nije nezavisan ni samostalan ne štite radnike odnosno narod,a država ćuti i dan danas zašto

 • zorica

  zorica

  Ih bre koleginice moja.....gukni tako u firmi ako smes....

 • Lenoir

  Lenoir

  Iskren i grub da budem...sami su krivi...nekome da radim,a da me ne prijavi to ne dolazi u obzir,takav gazda kod mene ne bi dobro prosao...a da se ja bakcem po "pravnoj" drzavi i njenim zakonima i sudovima i to godinama da me kojekakvi "zastitnici" brane i trpaju u svoj dzep..ni to nije resenje...Zato ako ovi koji rade za dzabe imaju imalo samopostovanja morali bi takvom gazdi pljunuti u lice i istog momenta napustiti firmu...Ovako ,vidim da vecina trpi i guta...samo plasim se eksplozije nezadovoljstva a to bi bilo katastrofalno i za poslodavce i za drzavu..Ova ,a i bivsa vlast misli da moze na duze staze sa ovakvim nacinom da srede drzavu...grdno se varaju...samo bolje im je da na vreme shvate da moraju da pocnu da rade ono sto su i obecali u predizbornoj kampanji inace bi moglo biti bezanije...a za neke i neke losije sudbine...

 • Alfabeta

  Alfabeta

  Lenoir, sve si u pravu, i kamo sreće da dođe do eksplozije nezadovoljstva, da se narod konačno osvesti i stane sam sebi u zaštitu. Od vlasti i državnih organa ni po' vajde.

 • legionar

  legionar

  komentar coveka koji se verovatno uvalio preko debele veze da satro stiti gradjane meni je ponizavajuc. Zasto se ne solidarise pa i on radi besplatno

 • Pilence

  Pilence

  Ko još sluša zaštitnika građana i njegove preporuke koje nisu obavezujuće . Dokle da zaluđuje građane da nešto radi kad on samo stvara prividan mir da sev građani nečemu nadaju a nikoga do sada nije zaštitio . Sramota da on se neuključi i zaštiti građane od pljačke političara koji svemogući .

 • JA NISAM NADLEŽAN, A GDE JESI?

  JA NISAM NADLEŽAN, A GDE JESI?

  Obudsman kaže: " Država izbegava da autoritativno primeni zakon jer to često nije popularno". Nije nego! A kada neko ne uključi svetla na vozilu ili nema zimske gume, onda je autoritativna. to govori da je država samo paravan za bogaćenje onih na vlasti i njihovih poslušnika poput ovakvih obudsmana, koji će godinama pričati priče i primati pozamašnu platu.

 • Бобан Милетић Бапси

  Бобан Милетић Бапси

  НЕ РАДИМО МИ ЗА ЏАБЕ ,
  МИ РАДИМО ЗА БАРАБЕ !!!

 • RODRIGEZ

  RODRIGEZ

  BOKI MENI BARABA DUGUJE 500 000 šta da mu ga radim,da je ono 2 dana nebi bilo ovih problema

 • penzioner

  penzioner

  Pa sto ste vecinom evroskeptici? Zar ne zelite da se uvedu zakoni i disciplina Zapada?
  Kod nas se vrlo malo postuje Zakon o radu i Z o praznicima.
  Zasto na praznike jedni rade drugi ne rade??????Zar i to nije krsenje ljudskih prava????

 • BOZA BAKSUZ

  BOZA BAKSUZ

  Radnik sam bio 5 godina a poslodavac(gazda ) 35 godina .IMao sam i učenike i radnike ne prijavljenog nikad .Kako možete da pogledate tu osobu u oči da vam radi a da nije socijalno i zdravstveno obezbeđen .Šta ako se povredi na radno mesto daleko bilo pogine .Zato oštre mere zatvarati takve firme ,jer gazde grade vile sa bazenima, voze lude limuzine, šetaju po svetu na egzotične destinacije ,a nemaju za osiguranje radnika .

 • talicni tom

  talicni tom

  pa nemoze bazeni, limuzine, egzoticna mesta i jos da placaju i doprinose pa nema za sve

 • GAJA GAJA

  GAJA GAJA

  Kada sam se obratio za pomoc, protiv odluka drzavnih organa, predstavnici ovog gospodina u mom gradu rekli su da nisu nadlezni, tako da ostaje Strazbur da stiti nasa prava od "NASIH".

 • mrco

  mrco

  taj vid bogacenja je mnogo popularan u pazaru mnogo ljudi na crno radi i nedeljom koja nije placena radnici cute da ga nebi isterali na ulici zakon nije na strani radnika sindikat ne postoji kao sindikat vec se samo zove kao sindikat itd itd sve poskupljuje a plata ostaje ista

Pošaljite komentar

Pročitajte Pravila komentarisanja