KRALJEVO: Svako poplavljeno domaćinstvo dobija 120.000 dinara!
Foto: Aleksandar Jovanović

Počela isplata

KRALJEVO: Svako poplavljeno domaćinstvo dobija 120.000 dinara!

Srbija -
Isplata je počela na tekuće račune koje su oštećeni naveli u svojim prijavama. Iako se prijavilo oko 500 oštećenih, pomoć će sada dobiti njih oko 180, jer ostali nisu ispunili prvobitne kriterijume koje postavio Grad Kraljevo

KRALJEVO - Gradsko veće Kraljeva danas je nasednici usvojilo Rešenje o odobravanju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći stanovništu u Kraljevu, čije su kuće bile poplavljene.

Svaki vlasnik poplavljene kuće dobiće po 120.000 dinara.Isplata je počela danas na tekuće račune koje su oštećeni naveli u svojim prijavama.

Međutim, iako se prijavilo oko 500 oštećenih, pomoć će sada dobiti njih oko 180, jer ostali nisu ispunili prvobitne kriterijume koje postavio Grad Kraljevo.

"Problem je nastao kod onih domaćinstava gde ima više objekata za stanovanje, jer je osnovni kriterijum bio jedan vlasnik - jedan objekat. Gradsko veće će se ovih dana sastati kako bi se kriterijumi liberalizovali, i kako bi ostali oštećeni, odnosno sve kuće u kojima živi neko, dobile pomoć", rečeno je na sednici Gradskog veća Kraljeva.

To praktično znači da, ako u jednom dvorištu živi nekoliko genaracija jedne porodice, u zasebnim kućama, svaka od njih će dobiti po 120.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track