Kremasti spanać

Recept

Kremasti spanać

Recept dana -

.

SASTOJCI800 g spanaća1 crni luk3 kašike prezli100 g rendanog trapista50 g maslaca2 kašike brašna2,5 dl mlekaso, bibermalo muskatnog oraha (nije obavezan)PRIPREMA1. U vodu koja vri ubacite očišćeni spanać i kuvajte oko tri minuta, dok ne uvene, pa ga dobro ocedite.2. U šerpi otopite maslac i dodajte brašno. Napravite pastu, pa sve zalijte toplim mlekom. Dobro pomešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite i dodajte prstohvat muskatnog oraha. Na kraju dodajte rendan ili sitno seckan sir (75 grama) i lagano mešajte da bi se rastopio.3. Na tiganju zagrejte ulje i sitno iseckan luk. Dinstajte ga dok ne omekša, pa ubacite i usitnjen beli luk. Dodajte blanširani spanać kuvajte jedan minut, pa sve to preručite u spremljeni bešamel. Masu preručite u posudu za pečenje i pospite prezlama i ostatkom sira, ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni da jelo dobije zlatnu boju.4. Spanać poslužite uz jaje na oko, krompir-pire ili ga jednostavno stavite na prepečen hleb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track